Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Καθηγητής Πάνος Παππάς : Η δραχμή είναι το σωσίβιό μας!

Ο εφευρέτης του papimi καθηγητής κ. Πάνος Παππάς πιστεύει ότι η δραχμή είναι το σωσίβιο της χώρας προκειμένου να σωθεί από την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Ο καθηγητής κ. Πάνος Παπάς κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του στο "Rib and Sea" . Η πρώτη ήταν τότε που μίλησε για το "papimi" http://www.ribandsea.com/face/654--qpapimiq.html Ένα μηχάνημα δικής του επινόησης με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες. Το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη του στέρησε την ευχέρεια στην κίνηση και την ομιλία. Δεν στάθηκε ικανό, ωστόσο, να αναχαιτίσει την οξύτητα, την διαύγεια του πνεύματος, την κριτική σκέψη και την διάθεση για ζωή αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου και επιστήμονος. Βομβαρδίζει, εδώ και δύο χρόνια, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με επιστολές, όπου αναλύει τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι η χώρα μας πρέπει να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα. Κανείς όμως, όπως λέει ο ίδιος, δεν του δίνει σημασία. "Έχουν πάρει εντολές να χρεωκοπήσουμε μια ώρα νωρίτερα, γι' αυτό δεν θέλουν να ακούσουν λέξη για την δραχμή", λέει ο εφευρέτης του "papimi", και συνεχίζει. "Θυμώνω γιατί κάποιοι επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα καταστραφούμε, χωρίς όμως να εξηγούν το γιατί. Μα έχουμε ήδη καταστραφεί με το ευρώ! Τι περισσότερο να πάθουμε; Η δραχμή είναι το σωσίβιό μας"!

Ο κ.Πάνος Παππάς έχει τις δικές του ρηξικέλευθες ιδέες για την αντιμετώπιση της σημερινής τραγικής οικονομικής κατάστασης και αναλύει, μεταξύ των άλλων, γιατί η Ελλάδα είναι τυχερή που φιλοξενεί μετανάστες! "Η Αμερική, η Ελβετία, η Σουηδία και η Γερμανία, επί παραδείγματι, είναι χώρες που αναπτύχθηκαν χάρις στους μετανάστες!", λέει ο κ. καθηγητής. "Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε, εμπορικά εννοώ, τους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα, να χρησιμοποιήσουμε τα εργατικά χέρια τους και το κράτος να επενδύσει σε έργα υποδομής που θα φέρουν την ανάπτυξη και θα κτυπήσουν την ανεργία. Πληρώνοντάς τους μάλιστα σε δραχμές, θα αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα της εκροής συναλλάγματος στις χώρες από τις οποίες προέρχονται, αφού εκεί η δραχμή δεν θα είναι δεκτή! Μ' αυτόν τον τρόπο θα ελεγχθεί και το μεταναστευτικό ρεύμα! Οι Τούρκοι τι έπαθαν δηλαδή που έχουν το δικό τους νόμισμα; Το τουρκικό κράτος κατασκευάζει σήμερα μια υποθαλάσσια σήραγγα με δική του χρηματοδότηση. Είναι το μεγαλύτερο έργο στον κόσμο! Εθνικό νόμισμα χρειάζεται μόνο και φαντασία...".

Ο κ. Πάνος Παππάς δεν είναι από αυτούς που "μασάνε τα λόγια"τους. Επαινεί τον Αλέξη Τσίπρα, που απεφοίτησε απ' το δύσκολο ελληνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, και αναφέρεται με απαξιωτικό τρόπο στους Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου, τους οποίους θεωρεί οικονομολόγους τρίτης κατηγορίας, αφού δεν κατάφεραν να μπουν και να φοιτήσουν στην Εμπορική ή στη Βιομηχανική Σχολή και θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα! Θυμάται ότι υπέρ της δραχμής εξεφράσθη παλαιότερα και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, τώρα όμως φοβάται, όπως λέει, και δεν το αναφέρει πια! Αναφέρεται με επαινετικά λόγια στον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη και λέει ότι συμφωνεί απολύτως μαζί του πως εθνική οικονομική πολιτική μπορεί να ασκήσει μόνο το κράτος που έχει δικό του νόμισμα.

Στην ερώτησή μου αν πιστεύει πως η καταγγελία του μνημονίου θα σημάνει αυτομάτως και την απομάκρυνσή μας από την ευρωζώνη, απαντά καταφατικά, αλλά ισχυρίζεται πως κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να διατηρήσουμε δύο νομίσματα. "Το κράτος θα πρέπει να ορίσει δια νόμου την δραχμή σαν το εθνικό μας νόμισμα και όλες οι πληρωμές των μισθών και των συντάξεων θα πρέπει να γίνονται σ' αυτήν. Όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους το ευρώ. Θα φορολογούνται όμως με το 23% που υπάρχει σήμερα. Όσοι χρησιμοποιούν δραχμές θα φορολογούνται με ένα συμβολικό φόρο. Η Εφορία δεν θα έχει λόγο ύπαρξης και δεν θα υπάρχουν πια φοροφυγάδες!", τονίζει με έμφαση ο κ. Πάνος Παππάς.

Δείτε ολόκληρη την αποκλειστική και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καθηγητή κ. Πάνου Παππά στο βίντεο που ακολουθεί.