Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σελίβειο Μεσολογγίου. Υπόδειγμα γηροκομείου με εξαιρετική διευθύντρια την κυρία Ρούλα Κουτσαγγέλη.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

seliveia.koutsaggeliΈχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα να βλέπουμε τα γηροκομεία σαν τόπους "αποθήκευσης" ηλικιωμένων ανθρώπων, όπου συχνά οι συνθήκες διαβίωσης και περίθαλψής τους είναι από άσχημες έως απάνθρωπες. Δεν σας κρύβω πως την ίδια εντύπωση είχα κι' εγώ. Μέχρι χθες τουλάχιστον που επισκέφτηκα το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου και μίλησα με την εκπληκτική διευθύντριά του κυρία Ρούλα Κουτσαγγέλη.

Δεν ήταν ανάμεσα στα θέματά μου η προβολή ενός γηροκομείου. Ίσως γιατί τρόμαζα στην ιδέα αυτών που ενδεχομένως θα αντίκρυζα. Η επίμονη προτροπή όμως της Αντωνίας Μαρούλη να πάρω συνέντευξη από τη διευθύντρια του Σελίβειου ήταν αυτή που με έκανε να της τηλεφωνήσω και να κλείσουμε ένα ραντεβού στο γραφείο της. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως η κυρία Κουτσαγγέλη δεν είναι λάτρης των δημοσίων σχέσεων και της προβολής, τότε μπορεί να καταλάβει πόσο τιμητικό ήταν για μένα που δέχτηκε να μου μιλήσει.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε γιατί κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι όλοι οι χώροι φροντίδας ηλικιωμένων και έτσι ακριβώς αυτοί που θα έπρεπε να τους διευθύνουν.