Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κωσταντής Χουζούρης. Ένας... αλχημιστής στη "Μικρή Φάρμα" της Νάξου!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

mikri.farmaΑυτή δεν ήταν επίσκεψη σε αγρόκτημα. Ήταν μύηση από έναν εκπληκτικό μύστη σε ένα κόσμο βιοκαλλιέργειας, φυσικής ζωής, βοτάνων και αγάπης! Ο Κωσταντής Χουζούρης δημιούργησε το 2015 τον παράδεισό του στη "Μικρή Φάρμα" του χωριού Βίβλος της Νάξου. 55 στρέμματα με κάθε είδους λαχανικά, βότανα, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα, μεταποιημένα φρούτα και ζαχαροκάλαμα, με τους τράγους και τις κότες να περιφέρονται ελεύθερα στον χώρο.

Πρωταρχικός σκοπός του Κωσταντή να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες της οικογενείας, των φίλων και κάποιων εκλεκτών πελατών του με υγιεινές πρώτες ύλες.

Στην πορεία, έχτισε σχέσεις εμπιστοσύνης με επαγγελματίες εστίασης της περιοχής, τροφοδοτώντας τους με φρέσκα και μεταποιημένα φρούτα και λαχανικά, αρωματικά βότανα, γαλακτοκομικά και επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος, που αποτέλεσαν ιδανικά υλικά για την ανάδειξη ντόπιων συνταγών της Νάξου.

mikri.farma2Μπορεί να γίνει ξενάγηση στο αγρόκτημα και ενημέρωση για τη γεωργική βιοποικιλότητα του νησιού, την εποχικότητα της τροφής και τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας χωρίς χρήση χημικών σκευασμάτων και βαριών γεωργικών μηχανημάτων. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να πάρει μια γεύση από φρέσκα και ήπια μεταποιημένα προϊόντα, τα οποία διατίθενται εντός του αγροκτήματος και σε επιλεγμένα παραδοσιακά παντοπωλεία της ευρύτερης περιοχής.

Εκπληκτικό το "ποτό"που μας έφτιαξε στη στιγμή ο Κωσταντής από χυμό ζαχαροκάλαμου, λεμόνι και μέντα, ενώ πειστήκαμε να δοκιμάσουμε το άνθος του λουλουδιού "καπουτσίνος" με τη δική του υποσημείωση πως ανεβάζει τη... λίμπιντο!

Για το πολύχρωμο "κατάστημά" του ούτε λόγος! Βαζάκια με θυμαρίσιο μέλι, καυτερό κέτσαπ, μαρμελάδες, τουρσί μπρόκολο και ντομάτα,  σακουλάκια με κάθε είδους βότανα, λιαστά ντοματίνια, καραμελωμένο κρεμμύδι με μήλα, γλυκόξινη σάλτσα, ταμπάσκο, πελτέ ντομάτας, λαρδί, τσιγαρίδια για ομελέτα και χειροποίητα λικέρ για κάθε γούστο!

mikri.farma3Φύγαμε με την υπόσχεση του Κωσταντή πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να βιντεοσκοπήσουμε το κάπνισμα των προϊόντων που θα κάνει στο αυτοσχέδιο καπνιστήριό του.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "BLUE STAR FERRIES" που μας ταξίδεψε με το φιλόξενο "Blue Star Naxos" και μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις ομορφιές και τους ανθρώπους της Νάξου. Ενός από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου.


https://web.facebook.com/farmanaxos/?locale=el_GR&_rdc=1&_rdr
e mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. : 6988 233 700