Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μπέτυ Μούζακ. Η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης της Σαντράπειας Αστικής Σχολής Καστελλoρίζου που δεν μασάει τα λόγια της!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

mouzakΉταν το 2008 όταν μίλησα για πρώτη φορά μαζί της κατά την διάρκεια εκείνης της επίσκεψής μου στο Καστελλόριζο. Ο λόγος για την κυρία Μπέτυ Μούζακ, η οποία είναι ακόμη Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης της Σαντράπειας Αστικής Σχολής στο Καστελλόριζο. Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια διευθύνει με επιτυχία το σχολείο της ιδιαίτερης πατρίδας της!

santrapiaΗ κυρία Μούζακ δεν είναι ο τύπος της καθηγήτριας και διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης η οποία θα ζητήσει την άδεια του Υπουργείου για να μιλήσει δημοσίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Σαντράπεια Αστική Σχολή στο ακριτικό Καστελλόριζο.

gymnastirioΜου μίλησε λοιπόν για τα κτιριακά προβλήματα του Σχολείου που είναι ορατά λόγω της παλαιότητάς του. Για την αδυναμία του διδακτικού προσωπικού να εξασφαλίσει τη διαμονή του στο νησί (κυρίως μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου). Για το Δημοτικό Γυμναστήριο που είναι σε άθλια κατάσταση και λειτουργεί μέσα στον χώρο του Σχολείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών. Για τον χώρο της Βιβλιοθήκης, τα έπιπλα και τα ράφια της οποίας είναι ετοιμόρροπα και αδυνατούν να συγκρατήσουν το βάρος των βιβλίων! Για τα στατικά προβλήματα και την υγρασία του υπογείου.

aeiforoΜου μίλησε όμως και για τα θετικά, σημαντικότερα των οποίων είναι η επάρκεια του σχολείου σε διδακτικό προσωπικό και οι επιτυχείς δραστηριότητες των μαθητών οι οποίοι με τη βοήθεια και την προθυμία των δασκάλων και καθηγητών τους έχουν κατακτήσει πολλές πανελλαδικές διακρίσεις.