Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο ταλαντούχος σιδηρουργός, λυράρης, εικαστικός και "παππάς" στην τηλεοπτική σειρά "το νησί", Μανώλης Χαρούλης.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

manos.xaroulisΕίναι ξεχωριστές οι στιγμές που έζησα στο εργαστήρι του υπέροχου Ανθρώπου, ταλαντούχου σιδηρουργού, ξυλογλύπτη, λυράρη, εικαστικού και "παππά", στο σήριαλ "Το νησί", Μανώλη Χαρούλη στα Λακώνια του Αγ. Νικολάου. Θα μπορούσα να συζητώ επί ώρες μαζί του και ίσως το κάνω στο μέλλον χωρίς τα αδυσώπητα χρονικά όρια μιας συνέντευξης on camera.

Γιατί με τον υπέροχο αυτόν Άνθρωπο δεν μιλάει κανείς μόνο για τέχνη, αλλά και για φιλοσοφία, πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά. Πράος και συγχρόνως επαναστάτης, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα.

Δίνει φωνή και συναίσθημα στο μέταλλο μέσα από δημιουργίες που θα έλεγε κανείς ότι είναι απλοϊκές εκ πρώτης όψεως, και εξαίσιος λυράρης που μπορεί να δώσει ήχο σε ένα κονσερβοκούτι που έφτιαξε με τα χέρια του!

Ταλαντούχος κατασκευαστής μεταλλικών κοσμημάτων, αγιογράφος και ξυλογλύπτης. Ένας υπέροχος Άνθρωπος, ένας καλλιτέχνης, με όλη τη σημασία της λέξης, που δεν αφήνει καμία στιγμή της ζωής του να περνάει χωρίς να της δίνει ένα ξεχωριστό νόημα.

Να είσαι πάντα καλά Μανώλη! Τιμή μου που εισαι φίλος μου.