Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το εκπληκτικό ιδιωτικό μουσείο ξυλογλυπτικής του Γιώργου Κουτάντου στο χωριό Αξός Ρεθύμνου.

Κάμερα - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

avraamΕίναι πράγματι απίστευτο πόσους θησαυρούς κρύβει στην αγκαλιά της η Ελληνική επαρχία. Εκπληκτικούς θησαυρούς ανθρώπων με ταλέντο και έμπνευση τους οποίους σνομπάρουν συστηματικώς τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης. Αρκεί να έχεις τις κεραίες σου τεντωμένες και να συλλαμβάνεις τα καλέσματά τους.

aetos.xylinosΤην ημέρα που βιντεοσκοπούσα τον Μανώλη Τσουρή στα Τοπόλια Χανίων, η Χανιώτισσα φίλη που μας συνόδευε μου είπε μετά το πέρας της βιντεοσκόπησης: "Αν δεν δεις αυτά που σκαλίζει στο ξύλο ο Γιώργος Κουτάντος στο χωριό Αξός, δεν έχεις δει τίποτε"!

 

gennisi.xyliniΔεν ήθελα και πολύ για να αρχίσω να ψάχνω στο Google το όνομα Γιώργος Κουτάντος. Τον εντόπισα, του τηλεφώνησα και εκείνος, στο διάλειμμα της ενασχόλησής του με τα ελαιόδενδρά του, δέχθηκε να ανοίξει το ιδιωτικό μουσείο του και να μας ξεναγήσει.

promitheasΔεν θα γράψω τίποτε άλλο γιατί ό,τι και αν γράψω δεν θα μπορέσω να σας μεταφέρω την απίστευτη ομορφιά και την καλλιτεχνική αξία των γλυπτών αυτού του ανθρώπου, ο οποίος, σημειωτέον, είναι αυτοδίδακτος! Οι εικόνες όμως που κατέγραψε η βιντεοκάμερά μου δεν αξίζουν χίλιες, αλλά ένα εκατομμύριο λέξεις!

Δείτεο εδώ το βίντεο της ξενάγησής μας στο εκπληκτικό μουσείο ξυλογλυπτικής του Γιώργου Κουτάντου : https://www.youtube.com/watch?v=KEzvdtXnikM&t=2s

Ευχαριστούμε τις εταιρείες "ΑΝΕΚ LINES" και "BLUE STAR FERRIES" που μας ταξίδεψαν για άλλη μια φορά στην όμορφη Κρήτη.