Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Σαμιώτης πρώην πιλότος αεροσκαφών Κώστας Πτίνης είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τετράχρονες αντίκες!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

antikesΈχω καταγράψει παλαιότερα συλλέκτες παλαιών αυτοκινήτων, μηχανών εσωτερικής καύσης και μοτοσυκλετών, τόσο στα Χανιά της Κρήτης και την Πτολεμαίδα, όσο και στην Ξάνθη. Ότι θα κατέγραφα όμως συλλέκτη παλαιών αυτοκινήτων στο Καρλόβασι της Σάμου δεν το περίμενα!

Ο καλός λοιπόν φίλος και YouTuber Άρης Κωνσταντάρας, ο οποίος ζει μονίμως στο πανέμορφο αυτό νησί του βορείου Αιγαίου, είχε την καλοσύνη να με συστήσει στον Κώστα Πτίνη, ένα Σαμιώτη μετανάστη της Αμερικής και πρώην πιλότο αεροπλάνων, ο οποίος συλλέγει αυτοκίνητα προηγούμενων δεκαετιών, τα διατηρεί όλα σε άψογη και λειτουργική κατάσταση και παίρνει μέρος με αυτά σε αγώνες της ΦΙΛΠΑ.

jennsen"Εγώ δεν το έχω κάνει το θέμα αυτό, αλλά καλύτερα να το κάνεις εσύ αφού θα έχει περισσότερες επισκέψεις δεδομένου ότι έχεις περισσότερους συνδρομητές", είπε ο Άρης, και με οδήγησε στη μονοκατοικία του Κώστα που βρίσκεται στο Καρλόβασι της Σάμου.

dodgeΗ συνέχεια ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Σπάνια αυτοκίνητα, από τις δεκαετίες του '50 και μετά, όλα σκεπασμένα με καλύμματα και προστατευμένα σε ειδικό κλειστό χώρο, και ένας ιδιοκτήτης ενήμερος πάνω σε κάθε τι που αφορά τα οχήματα της συλλογής του. Ο Κώστας διαφοροποιείται πάντως από τον Κώστα Κωττάκη, με τις παλιές μοτοσυκλέτες στην Ξάνθη, αλλά και από τον Χανιώτη φίλο μου Νίκο Χαβρεδάκη στα εξής.

keizerΟ μεν αείμνηστος Κώστας Κωττάκης διατηρούσε μια εκπληκτική συλλογή παλαιών μοτοσυκλετών, από τις οποίες όμως ελάχιστες ήταν λειτουργικές, ενώ πολλές είχαν επάνω τους όχι γνήσια ανταλλακτικά, ενώ ο Νίκος Χαβρεδάκης και ο αείμνηστος Κώστας Κωττάκης αγοράζουν παμπάλαια οχήματα και κινητήρες, που είναι σε αποσύνθεση, τα ανακατασκευάζουν, χρησιμοποιώντας αποκλειστικώς γνήσια ανταλλακτικά, και τα κάνουν λειτουργικά.

Από την άλλη ο Κώστας Πτίνης αγοράζει έτοιμα και λειτουργικά αυτοκίνητα, τα διατηρεί σε εξαιρετική κατάσταση και τα χρησιμοποιεί στους αγώνες της ΦΙΛΠΑ, ενώ από καιρού εις καιρόν έχει την τάση να εκποιεί κάποια από αυτά και να τα αντικαθιστά με άλλα!

Δείτε όμως το βίντεο της συνέντευξής του γιατί η εικόνα μιλάει καλύτερα:

https://www.youtube.com/watch?v=51uSaSyUIu4