Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το περιοδικό "ΣΚΑΦΟΣ" του Δήμη Βαρβέρη πρώτο στον χορό των χορηγών επικοινωνίας για τον Γύρο της Ευρώπης.

skafos.varveriΠρώτος αντέδρασε ο εκδότης του διαδικτυακού περιοδικού "ΣΚΑΦΟΣ" Δήμης Βαρβέρης, στην αναγγελία του ταξιδιού μου για τον Γύρο της Ευρώπης, και λίγο πριν κλείσει η αυλαία του 2020 ζήτησε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε on camera, δηλώνοντας συγχρόνως ότι θα είναι ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας του ταξιδιού αυτού που φέρει το moto "Στα χνάρια του Ιάσονα".

Πρόκειται για ένα ταξίδι που καρφώθηκε στο μυαλό μου το 1991, ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2017 με σκάφος Barracuda 5.97 και κινητήρα Yamaha 135, αλλά ανεβλήθη λόγω ανυπαρξίας χορηγού για τα καύσιμα.

Το 2018 και το 2019 το όνειρο διατηρήθηκε ζωντανό, με την προοπτική ότι ο Ηλίας Καρράς θα μου διέθετε ένα φουσκωτό σκάφος Laser 4.99 με κινητήρα Yamaha, αλλά δυστυχώς ούτε το σκάφος κατάφερα τελικώς να αποκτήσω ούτε να εξασφαλίσω τα καύσιμα. Επιπλέον μας φορτώθηκαν ο κορωναϊός και οι καραντίνες και έτσι τα σχέδια για τον γύρο της Ευρώπης έμειναν όνειρο θερινής νυκτός για κάποιους, αλλά πάντα ζωντανό στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου.

banner.aegeanΠριν από δύο εβδομάδες ο Γιώργος Ιωάννου της "Aegean Boats" υποσχέθηκε να μου παραχωρήσει ένα "Aegean 4.94" με κινητήρα Suzuki 100, και έτσι τα όνειρα και τα σχέδια πήραν και πάλι φωτιά. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά το όνειρο αυτό θα πάρει σάρκα και οστά, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι τον Ιούνιο δεν θα είμαστε ακόμη σε καραντίνα κι' εγώ θα είμαι καλά στην υγεία μου. Τα καύσιμα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα βρεθούν. Το χρηματικό ποσό άλλωστε, δεδομένης της χαμηλής κατανάλωσης που έχει το συγκεκριμένο πακέτο σκάφους-κινητήρα, είναι μικρό και εύκολα, σχετικώς, μπορεί να βρεθεί.

boatandfishing.jasonΣχετική μακροσκελή αναφορά στον Γύρο της Ευρώπης έκανε και ο Γιώργος Πολυχρονίου στο διαδικτυακό περιοδικό του "BOAT AND FISHING" https://www.boatfishing.gr/synergasia-toy-giorgoy-ioannoy-aegean-boats-me-ton-iosif-papadopoylo-www-ribandsea-com/ 

Το "BOAT AND FISHING" θα είναι κι' αυτό ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας του εγχειρήματος.