Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σίμος και Ανδρέας Κυριακίδης. Μικροναυπηγοί αρχαίων ελληνικών πλοίων.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

arxaioploio11Κρύβει πολύ ταλέντο αυτή η μικρή και παράξενη πατρίδα. Ταλέντο και απίστευτη ομορφιά στο φυσικό της περιβάλλον. Ταλέντο και ρομαντισμό στο ανθρώπινο δυναμικό της. Και μπορεί μεν να υπάρχουν, όπως τα ζιζάνια στο οργωμένο χωράφι, Έλληνες που με τη συμπεριφορά τους ντροπιάζουν την Ελλάδα και την ιστορία της, υπάρχουν όμως και Έλληνες, όπως οι αδελφοί Σίμος και Ανδρέας Κυριακίδης, που με το αναμφισβήτητο ταλέντο τους τη σηκώνουν υπερήφανα στους ώμους τους ναυπηγώντας αρχαία ελληνικά πλοία σε μικρογραφία.

arxaioploio7Ένα εκπληκτικό ταλέντο που ανακάλυψαν όμως σχετικώς αργά, όταν η κρίση της τελευταίας δεκαετίας στην οικοδομή άφησε τον Σίμο χωρίς δουλειά και τον εξουθένωσε. Θέλοντας τότε να γεμίσει τον νεκρό χρόνο του για να μην τρελαθεί, αποφάσισε να ναυπηγήσει μινιατούρες αρχαίων ελληνικών πλοίων, και όχι μόνο, μαθαίνοντας τα μυστικά της μικροναυπηγικής δίπλα στον Βαγγέλη Γριπιώτη. Τον δάσκαλό του, όπως συχνά τον αποκαλεί με ευγνωμοσύνη.

arxaioploio2Ο αδελφός τού Σίμου, Ανδρέας, αν και ξεκίνησε πρώτος με τη μικροναυπηγική, ασχολήθηκε στη συνέχεια περισσότερο με την έρευνα και τη συγγραφή. Αχτύπητο πάντως καλλιτεχνικό δίδυμο, τα δύο αδέλφια, κατασκευάζουν κομψοτεχνήματα, με το ταλέντο, τον ρομαντισμό και την αγάπη τους για την Ελλάδα, και αφήνουν πίσω τους μια πολύτιμη παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές.

Web : https://sites.google.com/view/greekshipmodels/home-page

e mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. : 6994 825 401 (Ανδρέας) - 6948 243 280 - 210 5064055 (Σίμος).