Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

87χρονος Ηλίας Χρονάκης. Μηχανικός αεροσκαφών στον Καναδά και μεγαλοκαλλιεργητής αλόης στην Κρήτη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xronakis2Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο να βλέπει κανείς έναν 87χρονο Κρητικό, πρώην μηχανικό αεροσκαφών στον Καναδά, να αγοράζει στον Τσούτσουρο της νότιας Κρήτης ένα βουνό 200 στρεμμάτων, να το ισοπεδώνει και να επενδύει στην καλλιέργεια αλόης! Όπως μάλιστα λέει ο ίδιος, δεν υπάρχει μεγαλύτερη σε έκταση καλλιέργεια αλόης σε ολόκληρη την Κρήτη!

xronakis3Ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με ένα μικρό φυτό που έφερε μαζί του από την Αμερική και σήμερα, παρά τις αντιξοότητες, τον κόπο και τα χρήματα που ξόδευσε για να μετατρέψει μια ορεινή έκταση 140 στρεμμάτων σε καλλιεργήσιμη γη, μετράει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ενήλικων φυτών αλόης!

Μιλάει για τα μεγάλα προβλήματα της γραφειοκρατίας, τον ωχαδελφισμό των αρμοδίων της πολιτείας και την παραβατική συμπεριφορά κάποιων νεοελλήνων που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον εξαπατήσουν και να κλέψουν τον κόπο του.

aloiΜιλάει ακόμη με τα καλύτερα λόγια για τα φυτά του και περιγράφει πώς με τον ζελέ της αλόης θεραπεύονται αρθροπάθειες, εγκαύματα, αιμορροίδες και πώς εξαφανίζονται ελιές και δερματοπάθειες, ενώ υποστηρίζει ότι αποτελεί πρώτης τάξης αφροδισιακό και αναζωογονητικό της λίμπιντο!