Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η Δήμαρχος Μαρία Καμμά-Αλιφέρη μιλάει για την ανακύκλωση των απορριμμάτων και το ελεύθερο camping στην Τήλο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

mariakamma.aliferi6Κάθε φορά η συζήτησή μου με την Δήμαρχο Τήλου Μαρία Καμμά-Αλιφέρη είναι σκέτη απόλαυση.  Είναι γεννημένη θαρρείς αυτή η γυναικάρα γι' αυτό το λειτούργημα. Γιατί, ασχέτως με το τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, ο Δήμαρχος επιτελεί λειτούργημα, πρώτα και πάνω απ' όλα. Πρέπει να είναι ταγμένος στην υπηρεσία της μικρής κοινωνίας που τον εξέλεξε για να δώσει λύσεις στα προβλήματά της και όχι για να ιντριγκάρει, να χωρίσει, να βάλει το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι. Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι (ή να δείχνει έστω) ακομμάτιστος και να κρατάει ίσες αποστάσεις από όλους τους δημότες και τους πολιτικούς προϊσταμένους του, ανεξαρτήτως της κομματικής τους τοποθέτησης, ώστε να μπορεί να κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, όταν χρειαστεί, προκειμένου να απαιτήσει να γίνουν πράγματα για τον Δήμο και τους δημότες του.

mariakamma.aliferi5Με τη Μαρία - ζητώ συγγνώμη που την αποκαλώ με το μικρό της όνομα αλλά την θεωρώ καλή μου φίλη πρωτίστως και μετά Δήμαρχο - έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις στο παρελθόν επάνω σε όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί. Αυτή τη φορά λοιπόν περιόρισα τις ερωτήσεις μου σε δύο θέματα, δεδομένου ότι για την πράσινη ενέργεια θα μου μιλούσε ο Σπύρος Αλιφέρης (γιος του αείμνηστου δημάρχου Τάσου Αλιφέρη) και για το τυροκομείο η Βασιλική Αλιφέρη (κόρη της Δημάρχου).

mariakamma.aliferi4Τα δύο θέματα που συζήτησα με την Δήμαρχο αφορούσαν την ανακύκλωση των απορριμμάτων και το ελεύθερο camping, το οποίο στην Τήλο έχει πλέον δημιουργήσει ένα εθιμικό δίκαιο που ξεπερνάει ακόμη και τις προσταγές του νόμου, δεδομένου ότι η διαχείρισή του γίνεται με αξιοθαύμαστο τρόπο από τον Δήμο της Τήλου, που παρέχει τουαλέτες, νερό και απολύμανση των χώρων υγιεινής. Άνευ φυσικά ανταλλάγματος αφού ο νόμος απαγορεύει τέτοιου είδους εμπορική εκμετάλλευση από τους Δήμους.

Ακούστε λοιπόν την άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχα με τη Μαρία Καμμά-Αλιφέρη και να θυμάστε ότι μπορεί μεν το ελεύθερο camping να επιτρέπεται στην Τήλο, επιτρέπεται όμως σε ορισμένες μόνο περιοχές.