Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μάριος-Εμμανουήλ Τατούρης. Καθηγητής μηχανολογίας, ιατρός κινητήρων ή μηχανικός αυτοκινήτων;

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

marios.tatoulisΌταν συζητάς με ένα μηχανικό αυτοκινήτων με τις γνώσεις, την κουλτούρα, την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό του Μάριου-Εμμανουήλ Τατούρη, τότε ούτε πώς κυλάει ο χρόνος προσέχεις, ούτε σε απασχολεί αν αυτά που θα καταγράψει η κάμερα θα αρέσουν ή δεν θα αρέσουν σε κάποιους. Ρωτάς, απλώς, και περιμένεις να πάρεις ξεκάθαρες απαντήσεις από έναν άνθρωπο που ξέρει να λέει τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη!

marios3Ο Μάριος επέστρεψε προσφάτως από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, όπου έμεινε επί 7 περίπου χρόνια με την οικογένειά του διατηρώντας ένα συνεργείο αυτοκινήτων μετά από πρόταση που του έκανε η Mercedes για να εκπαιδευτεί επάνω στα σύγχρονης τεχνολογίας αυτοκίνητα. Στη συνέχεια αποφασίζει να ανοίξει δικό του μαγαζί και ενώ οι δουλειές του, μετά τον τρίτο ιδίως χρόνο, άρχισαν να πηγαίνουν πολύ καλά, πούλησε την επιχείρηση και αναγκάστηκε να επιστρέψει προσφάτως με την οικογένειά του στην Ελλάδα μετά από μια επίθεση ενόπλων στο σχολείο της κόρης του. "Τι να τα κάνω τα χρήματα και τα σπίτια αν πρόκειται να χάσω το παιδί μου;", λέει ο Μάριος.

marios5Του αρέσει να ανεβάζει βιντεάκια στο YouTube, δείχνοντας επισκευές αυτοκινήτων που κάνει στο συνεργείο του, και έχει ήδη ένα δραστήριο λογαριασμό με 22.000 περίπου συνδρομητές. Δεν διστάζει να αναφέρει τα προβλήματα που έχει διαπιστώσει σε συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων και να καυτηριάσει τους δημοσιογράφους των αυτοκινητιστικών εκδόσεων οι οποίοι, όπως λέει, εκθειάζουν τα αυτοκίνητα των οποίων οι εταιρείες πληρώνουν διαφημιστικές καταχωρήσεις στο περιοδικό όπου αρθρογραφούν.

marios6Αναφέρεται στα σύγχρονα αυτοκίνητα, που κατασκευάστηκαν από το 1999 και μετά, και λέει πως υστερούν κατασκευαστικά απέναντι στα μοντέλα που προηγήθηκαν, χωρίς να διστάσει να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα. Εξηγεί με ποιο τρόπο τιμολογεί τις επισκευές που κάνει και λέει πως δεν "κόβει κοστούμια" ανάλογα με τη μάρκα του αυτοκινήτου αλλά με βάση το τιμολόγιο της εκάστοτε εταιρείας, ανάλογα με τα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν και τον χρόνο επισκευής. Λέει ακόμη ότι δεν του αρέσει να χρεώνει επισκευή που δεν ολοκλήρωσε και μου θυμίζει τον αντιπρόσωπο συγκεκριμένης εταιρείας ασύρματων μικροφώνων που εισπράττει 50 ευρώ, προκαταβολικώς, για να κάνει απλώς τον έλεγχο και να διαπιστώσει το είδος της βλάβης, ανεξαρτήτως εάν αυτή επισκευάζεται ή όχι!

marios7Αναφέρεται στους Έλληνες της Νοτίου Αφρικής και λέει ότι όχι μόνο δεν τον υποστήριξαν αλλά, αντιθέτως, τον κτύπησαν πισώπλατα με την πρώτη ευκαιρία! "Είναι τρομερό να συναναστρέφεσαι με κάποιους ανθρώπους, να κάνεις παρέα, να τρως μαζί τους, και αργότερα να μαθαίνεις ότι σε διέβαλαν! Στη Νότια Αφρική μένουν Ολλανδοί, Άγγλοι, Αμερικανοί, Πορτογάλλοι, Εβραίοι, αλλά δεν έχουν αυτό το μικρόβιο των Ελλήνων που τρώγονται μεταξύ τους!", λέει ο Μάριος.

marios9Θυμώνει όταν η συζήτηση έρχεται στους ανώνυμους υβριστές και ξερόλες του διαδικτύου και λέει : "Περνούν δύσκολες ώρες μαζί μου. Δεν είναι δυνατόν εγώ να εκτίθεμαι δημοσίως με το όνομά μου, να λέω με υπεύθυνο τρόπο αυτά που πιστεύω και γνωρίζω γύρω από τη δουλειά μου και να βγαίνει ο Χ ανώνυμος να με επικρίνει με υβριστικό και απαξιωτικό τρόπο! Θέλεις κύριε να εκφράσεις τη διαφωνία σου; Κάνε το με όμορφο τρόπο και επιχειρήματα, χωρίς βρισιές και απαξιωτικά σχόλια!", λέει ο Μάριος, και φυσικά με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.