Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αντώνης Πράσινος απ' το Κουφονήσι. "Η αλήθεια είναι πικρή".

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

antonis.prasinosΑρκετές ημέρες προσπαθούσα να επικοινωνήσω τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κουφονησίων κ. Αντώνη Κωβαίο, αλλά κάθε προσπάθειά μου απέβη άκαρπη. Του τηλεφωνούσα από την Αθήνα, δεν απαντούσε. Του τηλεφωνούσα μετά την άφιξή μας στο Κουφονήσι, πάλι δεν απαντούσε. Άλλος μου έλεγε ότι είναι πολύ απασχολημένος, άλλος ότι κοιμάται μερικές φορές αργά το βράδυ και αργεί να ξυπνήσει νωρίς το πρωί, άλλος ότι δεν σηκώνει τα τηλέφωνα για να μην τον ενοχλούν αυτοί των οποίων τα υδραυλικά χάλασαν. Καθότι ο Πρόεδρος είναι, όπως έμαθα, και υδραυλικός. Τελικώς, αφού έβαλα και την καπετάνισσα να τον καλέσει από το δικό της τηλέφωνο, απογοητεύτηκα και έπαυσα πλέον να τον αναζητώ.

Και πάνω που το είχα πάρει απόφαση πως δεν θα βρω κανένα να μου μιλήσει για το Πάνω Κουφονήσι και τα όποια τυχόν προβλήματά του, κάποιος μου συνέστησε τον Αντώνη Πράσινο ο οποίος, όπως έμαθα, τα λέει και τα λέει καλά, συν ότι έχει διατελέσει στο παρελθόν και Πρόεδρος Κουφονησίου.

Είμαι βέβαιος ότι κάποια από αυτά που μου είπε ο κ. Αντώνης Πράσινος θα ενοχλήσουν και θα δημιουργήσουν αντιμάμαλα, κυρίως εκ μέρους του νυν Προέδρου. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να κάνω τίποτε γι' αυτό. Αν επιθυμεί να εκφράσει αντίλογο ας τον εκφράσει απέναντι στον κ. Αντώνη Πράσινο. Εγώ αυτό που έπρεπε και μπορούσα να κάνω το έκανα σαν δημοσιογράφος. Ατύχησα όμως και έπεσα επάνω στην αδιαφορία του Προέδρου, προφανώς γιατί δεν δουλεύω σε κάποιο "μεγάλο" μέσο μαζικής εξαπάτησης...

Συναντηθήκαμε λοιπόν με τον κ. Αντώνη Πράσινο στο λιμάνι του νησιού και ακούστε τι μου είπε.