Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Scrap Wood City = Δημήτρης Κλώνος = Γητευτής "άχρηστων" ξύλων!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

dimitrisklonos4Είναι γραφίστας στο επάγγελμα και ερασιτέχνης ξυλουργός όταν θέλει να ξοδεύσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κλώνο, γνωστό περισσότερο στο YouTube και στους 176.000 περίπου συνδρομητές του σαν "Scrap Wood City". Επισκέπτεται κατά καιρούς το κανάλι μου και σχολιάζει, με κόσμιο πάντοτε τρόπο, τα βιντεάκια που ανεβάζω. Είναι αλήθεια ότι κάπου με παρέπεμπε το παρατσούκλι που χρησιμοποιεί αλλά ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ μέχρι πού θα μπορούσε να φτάσει το φετίχ ενός νέου ανθρώπου ο οποίος δεν συχνάζει σε καφενεία και μπαράκια, αλλά προτιμά να ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του δίνοντας μορφή σε ξύλα ή ξύλινα αντικείμενα που έχουν αποσυρθεί ή έχουν αχρηστευτεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Τι κάνει λοιπόν ο Δημήτρης Κλώνος; Μαζεύει ό,τι ξύλο βρει, που μπορεί κάποιος να έχει για πέταμα, και του δίνει μορφή αφήνοντας τη φαντασία του να καλπάσει. Ο κορμός ενός δένδρου μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να μετατραπεί από τα χέρια του Δημήτρη σε μια ξύλινη σφεντόνα, μια ματσόλα (το σφυρί του ξυλογλύπτη) ή ένα έγχορδο μουσικό όργανο!

dimitrisklonos2Όπως στις περιπτώσεις του Γιώργου Χαλάση και του Βασίλη Ζέρβα, έτσι και στην περίπτωση του Δημήτρη Κλώνου έφθασα σ' αυτόν μετά από την προτροπή ενός διαδικτυακού φίλου μου. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ανταποκρθώ αφού ο προτεινόμενος δεν σχολιάζει με όνομα και επώνυμο. Το γεγονός όμως ότι δεν χρησιμοποιεί το ψευδώνυμό του για να ασχημονεί, σε συνδυασμό με μια ματιά που έριξα στον λογαριασμό του στο YouTube, έγειραν τη ζυγαριά προς το μέρος του και έκαναν το χέρι μου να σχηματίσει τον αριθμό του τηλεφώνου του,

Φαίνεται, τελικώς, ότι η σπορά που έκανα τα προηγούμενα χρόνια άρχισε να αποδίδει καρπούς επιβεβαιώνοντας την πίστη μου πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο φελλοί και κουράδες! Μια επιβεβαίωση πως τίποτε δεν χάθηκε ακόμη, μολονότι τα μέσα μαζικής εξαπάτησης σκοπίμως παραπληροφορούν και προβάλλουν ό,τι σκουπίδι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, αδιαφορώντας εντελώς για τους δημιουργικούς ανθρώπους με γνώσεις και ταλέντο.

Scrab Wood City - Facebook : https://www.facebook.com/Scrapwoodcity/

                           YouTube  : https://www.youtube.com/channel/UCocEQojx6I6s9K_Ah2rTSlQ