Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης δηλώνει και πάλι παρών στις εκλογές της 26ης Μαίου 2019

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

stamatisgarderisΕίναι πάγεια αρχή μου να μην παίρνω συνεντεύξεις από υποψηφίους Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Νομάρχες και πολιτικούς. Ποτέ μη λες ποτέ όμως, καθώς πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Έτσι έκανα μια εξαίρεση για τον νυν Δήμαρχο Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη ο οποίος κατεβαίνει και πάλι επικεφαλής του συνδυασμού "Κύθνος - Νέα Ημέρα".

Ο βασικός λόγος που με έκανε να παραβιάσω την επιλογή μου, να μην παίρνω δηλαδή συνεντεύξεις από υποψηφίους κάθε προορισμού, βαθμού και κομματικής απόχρωσης, ήταν τα εγκωμιαστικά σχόλια του καλού μου φίλου Φραγκίσκου Λαρεντζάκη για τον Σταμάτη Γαρδέρη. Ο Φραγκίσκος άλλωστε, είναι κι' αυτός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και το όνομά του φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο του Σταμάτη Γαρδέρη. "Πρόκειται για έναν ειλικρινή, ηθικό, απλό και ντόμπρο άνθρωπο", λέει ο Φραγκίσκος σκιαγραφώντας τον Σταμάτη Γαρδέρη, "και έτσι αποφάσισα να βάλω κι' εγώ πλάτη για να τον βοηθήσω στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί".

Οι πληροφορίες του Φραγκίσκου επιβεβαιώθηκαν από τη συζήτηση που είχα με τον Δήμαρχο σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας του Περιστερίου. Ο Σταμάτης Γαρδέρης έχει καθαρό βλέμμα και κοιτάζει τον συνομιλητή του στα μάτια. Έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό έργο που επετεύχθη κατά την διάρκεια της πρώτη θητείας του στον Δήμο της Κύθνου, και αυτό παρ' όλα τα χρέη που είχε ο Δήμος όταν τον παρέλαβε το 2014 και παρ' όλη τη μεγάλη οικονομική κρίση και την δραματική περικοπή των κονδυλίων από την κυβέρνηση προς την Περιφέρεια.

Ακούστε όμως τι μου είπε ο Δήμαρχος της Κύθνου στη σημερινή μας συνομιλία.