Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τι λέει ο Μιλτιάδης Κλάπας για την απομάκρυνση των Σύρων προσφύγων απ' την Τήλο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

miltiadisklapasΜετά από μεγάλη σχετικώς καθυστέρηση, πραγματοποιήθηκε τελικώς σήμερα η συνάντησή μου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα. Θέμα της συζήτησής μας η αδικαιολόγητη, κατά τη γνώμη μου (και όχι μόνο), απομάκρυνση των Σύρων προσφύγων από την Τήλο με απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

Όταν στους θλιβερούς καταυλισμούς της Μόριας και της Ρόδου, για να αναφέρω δύο μόνο παραδείγματα, οι πρόσφυγες και μετανάστες στοιβάζονται όπως όπως, ο υποδειγματικός καταυλισμός της Τήλου, όπου διέμεναν τέσσερις οικογένειες Σύρων προσφύγων κάτω από ιδανικές, ομολογουμένως, συνθήκες, αδειάζει με απόφαση της Ύπατης Ατμοστείας του Ο.Η.Ε. επειδή η ΜΚΟ που είχε συνδέσει το όνομά της με την διαχείρισή του δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει!

Και αυτό παρά την πολιτική βούληση του Δήμου Τήλου να στηρίξει τους Σύρους πρόσφυγες και να τους ενσωματώσει στην τοπική κοινωνία του νησιού απασχολώντας τους στην ΚΟΙΝΣΕΠ η οποία προσφάτως άρχισε να λειτουργεί με την οικονομική υποστήριξη ενός Δήμου της Ελβετίας!

Ακούστε πώς απάντησε στα ερωτήματά μου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας.