Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η Μαρία Καμμά-Αλιφέρη κάνει τη διαφορά σαν Δήμαρχος Τήλου και σώζει την παράσταση.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

maria.kamma2Το να συζητάς με μία γυναίκα και συγχρόνως Δήμαρχο, όπως είναι η Μαρία Καμμά, είναι ξεχωριστή εμπειρία. Η χαρά του ελεύθερου δημοσιογράφου, θα έλεγα, καθώς η συγκεκριμένη Δήμαρχος και γυναίκα δεν μασάει ποτέ τα λόγια της, αδιαφορώντας πολλές φορές για τις συνέπειες. Αν και εξ αγχιστείας συγγενής με τον αείμνηστο Τάσο Αλιφέρη, φαίνεται πως του μοιάζει τόσο πολύ στον χαρακτήρα και στον τρόπο εκφοράς λόγου και έργων, ώστε θα μπορούσε άνετα να πει κανείς ότι είναι το alter ego του.

Μερικούς μήνες πριν από την διενέργεια των Δημοτικών Εκλογών η Μαρία Καμμά προβληματίζεται για το αν θα κατέβει και πάλι σαν υποψήφια Δήμαρχος. Από τη μία η αγάπη της για την Τήλο και η ανησυχία της για την πορεία που θα έχουν όσα έργα έχει δρομολογήσει, αν δεν εκλεγεί, από την άλλη η ψυχοφθόρος διαδικασία της σύγκρουσης με τη συντήρηση, τα μικροσυμφέροντα και τα πνεύματα που φρενάρουν την ανάπτυξη του νησιού, αν εκλεγεί. Προσωπικώς είμαι βέβαιος ότι η αγάπη και το ενδιαφέρον της για την Τήλο θα υπερισχύσει και θα πάρει και πάλι το τιμόνι του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μιλήσαμε για το "πράσινο νησί" και όσα αυτό συνεπάγεται για την αυτονομία της Τήλου σε ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Μιλήσαμε για το Παλαιοντολογικό Μουσείο, η κατασκευή του οποίου έχει ολοκληρωθεί, αλλά χρονοτριβούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την έναρξη της λειτουργίας του. Για το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης. Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, με τη Ρόδο κυρίως, η βελτίωση της οποίας έδωσε ώθηση στο τουριστικό ρεύμα και επιμήκυνε την τουριστική περίοδο. Για το άνοιγμα των μονοπατιών και τη σηματοδότηση, που χωλαίνουν, ενώ επίκειται η σχετική χρηματοδότηση για την χάραξη των μονοπατιών και την κατασκευή των πινακίδων.

Μιλήσαμε ακόμη για την προβληματική λιμνοδεξαμενή, τους Σύρους πρόσφυγες, την άρνηση της Ύπατης Αρμοστείας να ανάψει το πράσινο φως στην πρόταση του Δήμου να αναλάβει, σε συνεργασία με τους κατοίκους του νησιού και τους ίδιους τους πρόσφυγες, την ένταξή τους στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή της Τήλου (προφανώς η Ύπατη Αρμοστεία προτιμά τις Μ.Κ.Ο.), για το ελεύθερο camping στην παραλία της Ερίστου και τα στοιχειώδη έργα υποδομής που έχουν γίνει εκεί ώστε να μην επιβαρύνεται ο χώρος από τις ζωτικές ανάγκες των κατασκηνωτών.

Απολαύστε τη συζήτησή μας στο βίντεο που ακολουθεί.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "BLUE STAR FERRIES" που μας έδωσε την ευκαιρία να πάμε και πάλι στο ξεχωριστό, για πολλούς λόγους, νησί της Τήλου.