Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Φιντέλ Κάστρο ξαναζεί στο Κάστρο της Σίφνου!

kouvanosΟ Κώστας Γεωργούλης είναι γέννημα θρέμα της Σίφνου. Ζει στον γραφικότερο ίσως οικισμό του όμορφου κυκλαδίτικου νησιού. Tο Κάστρο.

Εδώ και 29 χρόνια, όπως λέει ο ίδιος, περνάει τις ημέρες και τις νύχτες της ζωής του στο μπαράκι που έχει δημιουργήσει, με τις φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο, του Τσε Γκουεβάρα και τη σημαία της Κούβας να καλύπτουν τους τοίχους, μαζί με συνθήματα και ετερόκλητα αντικείμενα επανάστασης. Στοίβες τα άδεια μπουκάλια Havana Club μέσα σε καρότσια μεταφοράς οικοδομικών υλικών, ξένα χαρτονομίσματα, υπογραφές και σχόλια πελατών, δημοσιεύματα του ξένου τύπου και μια κατακόκκινη τουαλέττα συμπληρώνουν το σκηνικό.

Έχει ορθώσει το δικό του κάστρο ο Κώστας και έχει περιχαρακωθεί μέσα σ' αυτό, ζώντας με τις δικές του αναμνήσεις, τα όνειρα και τις ιδέες μιας επανάστασης στην οποία δεν είχε την τύχη να συμμετάσχει.
Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, λιγομίλητος, όταν κρίνει πως οι ιδέες του δεν θα πιάσουν τόπο, και λαλίστατος όταν τον εμπνέει αυτός που στέκεται απέναντί του. Μια καλτ φιγούρα που δεν καλύπτεται πίσω από ένα ψεύτικο πέπλο σοβαροφάνειας. Οι πολιτικοί, άλλωστε, που κατά καιρούς επισκέπτονται το διάσημο πια, και στο εξωτερικό, μπαράκι του, είναι σοβαροφανείς αλλά αστείοι μπροστά στον φιλοσοφημένο ιδιοκτήτη του Havana Club...