Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής και δήμαρχος Νισύρου, Dr. Χριστοφής Κορωναίος.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο δήμαρχος Νισύρου, Dr, Χριστοφής Κορωναίος. Δίνει, εκ πρώτης όψεως, την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει γύρω του! Είναι όμως έτσι; Αυτό μόνο οι δημότες της Νισύρου, της οποίας είναι σήμερα δήμαρχος, μπορούν να το πουν. Αυτό που κατάλαβα εγώ, από τον σύντομο χρόνο που συζήτησα μαζί του, είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται για το νησί του, το "στομάχι" του οποίου όμως είναι, ενδεχομένως, μικρό για να χωρέσει όλα αυτά που βγάζουν οι μικρές νησιωτικές, και όχι μόνο, κοινωνίες.

Ο λόγος για τον ακαδημαϊκό Dr. Χριστοφή Κορωναίο, ο οποίος εξελέγη το 2014 δήμαρχος Νισύρου αλλά διατηρεί, συγχρόνως, την έδρα του για τις ανανεώσιμες πηγές και τη διαχείριση ενέργειας στο πανεπιστήμιο. "Ασχολήθηκα πολλά χρόνια με τα πολιτικά πράγματα και τα θέματα που αφορούν τη Νίσυρο, στους συλλόγους εκτός Νισύρου, μέχρι που πριν από δύο χρόνια αποφάσισα να αναμιχθώ ενεργά με τα δημοτικά στο νησί", λέει ο δήμαρχος.

Τον ρώτησα πώς έχει η κατάσταση στη Νίσυρο, για το ηφαίστειο, για το νησί-λατομείο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και δίνει εργασία σε αρκετούς Νισύριους, αφήνοντας συγχρόνως ένα σημαντικό έσοδο στον Δήμο, για το νερό της αφαλάτωσης, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον "έξω κόσμο", για τα ιαματικά λουτρά, για τα σχολεία, για το Ιατρείο, αλλά και για την ένταση που βίωσα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. "Ένα μέρος της αντιπολίτευσης δημιουργεί αυτή την ένταση και αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα", απάντησε ο δήμαρχος.

Δεν θέλησα να δώσω συνέχεια. Το έχω άλλωστε δει και αλλού αυτό το έργο...