Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η δικάρινη "Αστάρτη" του Γκρίτση βγήκε από την εντατική του Σπανόπουλου και ανοίγει πανιά για Πάρο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Γιώργος Κρίτσης στο κατάστρωμα της "Αστάρτης". Σπάνια εικόνα να συναντήσει κανείς τον Γιώργο Γκρίτση, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, σε καρνάγιο! Τι να κάνει όμως ο άνθρωπος αφού εκεί που ετοίμαζε τα δύο καταμαράν του στο λιμάνι της Παροικιάς, Μάη μήνα, έπεσε επάνω τους ένα κρουαζιερόπλοιο και τα έστειλε στην εντατική του ναυπηγείου του Σπανόπουλου, στο Πέραμα;

Εκεί λοιπόν τον βρήκα σήμερα το πρωί, να συμμαζεύει την "Αστάρτη" για να ανοίξει πανιά αύριο το πρωί για την Πάρο. Έτοιμη η πλώρη του καταμαράν, πλήρως εξοπλισμένο το σκάφος για να πάρει τους πρώτους πελάτες. Το δεύτερο καταμαράν, το "μικρό", θα χάσει, για φέτος τουλάχιστον, την καλοκαιρινή περίοδο και τα ναύλα. "Θα μου τα πληρώσει η ασφαλιστική εταιρεία και έτσι δεν έχω πρόβλημα", λέει ο Γκρίτσης, και συνεχίζει : "Θα επιστρέψω στο Πέραμα, γύρω στις 20 Αυγούστου, που θα έχει επισκευαστεί κι' αυτό, και θα το κατεβάσω στην Πάρο.

Η 16μετρη "Αστάρτη", πάντως, φαίνεται πως είναι το καμάρι του Γιώργου. Ένα καταμαράν με Πολυνησιακή γραμμή και Το πρωτότυπο σκαρί της "Αστάρτης", το ίδιο επιβλητικό και έξω από το νερό. γάστρα αγγλικής σχεδίασης που ναυπηγήθηκε στο Πουκέτ. Με εσωτερικά σχέδια, designed by Gritsis, για την άνετη φιλοξενία δέκα ατόμων και ευρυχωρία στο κατάστρωμα, επιφάνεια ιστίων 110 τετραγωνικά μέτρα, βάρος μόλις 7,5 τόνους και δύο κινητήρες 30 h.p. έκαστος.

Το site της εταιρείας του Γιώργου Γκρίτση : http://www.archipelclub.com/en/about-us/

Ακούστε τι μου είπε ο Γιώργος Γκρίτσης σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας του Ομίλου Σπανόπουλου, στο Πέραμα.