Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο κίτρινος Μάκης.

Πηγή : http://www.parapolitika.gr/article/364313/triantafyllopoylos-se-marinaki-thelo-3-4-ekatommyria-gia-zougla-tv

Καιρός να κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.Το διαχρονικό ποιόν, τον τρόπο δράσης, αλλά και το… περί «Δημοσιογραφίας» αίσθημα του αυτόκλητου τιμητή Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αποκαλύπτει η τηλεφωνική συνομιλία που έχουν στην διάθεσή τους τα parapolitika.gr, στην οποία ακούγεται πεντακάθαρα ο «Δημοσιογράφος» να ζητά πολυδάπανες χάρες από τον εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, συνοδεύοντας το αίτημά του με μια ισχυρή δόση αποθέωσης (γλειψίματος στην καθομιλουμένη). Από το περιεχόμενο της συνδιάλεξης προκύπτουν ξεκάθαρα ερωτήματα, αν και ρητορικού χαρακτήρα, αφού το νόημα της κουβέντας και δη των λεγομένων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είναι αν μη τι άλλο σαφές:

-Είστε εσείς κύριε Τριανταφυλλόπουλε που συνομιλούσατε με τον κ. Μαρινάκη ή όχι; Μια και είστε τόσο θαρραλέος όπως διαμηνύετε προς πάσα κατεύθυνση, απαντήστε, αν και η φωνή σας είναι ιδιαιτέρως χαρακτηριστική και γνωστή, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχετε χαθεί από προσώπου γης.

-Αλήθεια, κύριε Τριανταφυλλόπουλε, αποκαλείτε ή όχι χαζό, τρελό ή παιδάκι τον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο;

- Ζητάτε ή όχι κύριε Τριανταφυλλόπουλε από τον κ. Μαρινάκη κάποια…. εκατομμύρια ευρώ για να «έχετε ένα κανάλι που να είναι παντοδύναμο;». Θεμιτό βέβαια το όνειρό σας να εξελιχθείτε σε καναλάρχη της «Ζούγκλας», βγάζοντας... δίσκο σε όλη την επιχειρηματική Αθήνα. Μήπως όμως αυτή σας η φιλοδοξία εξηγεί και την σημερινή σας «Δημοσιογραφική έρευνα» - ή καλύτερα συμβόλαιο - που με τόση περηφάνια προβάλλετε, αν και μέχρι στιγμής ο θησαυρός που πουλάτε, δεν είναι παρά άνθρακες που σας εκθέτουν;

Μήπως ο «Δημοσιογράφος» βγάζει κάποιου είδους απωθημένα επειδή δεν του έγιναν τα χατίρια, που με τόσο πάθος και αγωνία ζητούσε; Μήπως όλα αυτά γίνονται για μια... «σκατοσυχνότητα», όπως λέτε χαρακτηριστικά στην συνομιλία σας με τον κ. Μαρινάκη ζητώντας του να σας βοηθήσει να την αποκτήσετε; Και, τελικώς, ποιος ο θύτης και ποιο το θύμα κ. Τριανταφυλλόπουλε; Ποιος ο εκβιαζόμενος και ποιος ο εκβιαστής; Αναμένουμε απαντήσεις από τον γενναίο και άτεγκτο «Δημοσιογράφο».

Επειδή εμείς, ακολουθώντας τον δρόμο της νομιμότητας έχουμε καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του κ. Τριανταφυλλόπουλου, δεν θα πέσουμε στο επίπεδό του να δημοσιοποιήσουμε παρανόμως την συνομιλία του με τον κ. Μαρινάκη, αφού ουδέποτε θα υιοθετούσαμε πρακτικές των Τριανταφυλλόπουλων και των Θωμαϊδηδων.  Αν όμως η μνήμη του είναι ασθενής, τότε το ηχητικό ντοκουμέντο είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή στην διάθεσή του...

ΥΓ. Κι επειδή, όπως αποδείχθηκε, η αναγνώριση της φωνής δεν είναι και το... φόρτε του "Δημοσιογράφου", τότε μπορούμε με χαρά να του διαθέσουμε και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο.

Σχόλιο "Rib and Sea".

Η μπόχα της ζούγκλας του τηλεοπτικού Ταρζάν φαίνεται πως άρχισε να αναδύεται. Και, βεβαίως, ο πρώτος διδάξας των τηλεφωνικών και άλλων υποκλοπών έπεσε στην παγίδα που ο ίδιος έστηνε τόσα χρόνια στα "θύματά" του. Να αναφέρω, ενδεικτικώς, δύο από αυτά τα "θύματα". Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, βουλευτής Αχαίας (η γνωστή υπόθεση με τα "φρουτάκια") και Στέφανος Κορκολής. Υπάρχουν όμως και άλλοι πολλοί, ων ουκ έστιν αριθμός.

Δεν θα στήσω διαδικτυακό δικαστήριο για το αν ο Μάκης είναι αθώος ή ένοχος αυτής της συνομιλίας που του καταλογίζουν τα parapoltika.gr. Άλλοι είναι αρμόδιοι να το κάνουν αυτό. Είχα όμως την ατυχία να γνωρίσω προσωπικώς τον Ταρζάν, γύρω στα 1993 (συνεπώς έχω ιδίαν πείρα περί του "ανθρώπου") και, μάλιστα, να συνεργαστώ για λίγο μαζί του (ευτυχώς, ο Θεός με προστάτευσε, κατάλαβα γρήγορα περί τίνος πρόκειται και την έκανα με ελαφρά), όταν ήρθε και με βρήκε μια μέρα στο σπίτι μου για να τον συμβουλεύσω ποιο φουσκωτό να αγοράσει.

Στη συνέχεια, λόγω της γνωριμίας μας, μου ανέθεσε να κάνω ένα ρεπορτάζ στην Ανάφη για τον καρδιολόγο του Ωνάσειου Μιχάλη. Ήταν τότε που έβγαζε στο γυαλί τα φακελλάκια των γιατρών. Πήγα μέσα στο καταχείμωνο στην Ανάφη και μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι και μια ακόμη πιο περιπετειώδη επαφή μου με τον κόσμο του νησιού, επέστρεψα στην Αθήνα με το βίντεο της δημοσιογραφικής μου έρευνας για τον γιατρό της Ανάφης, όπως αποκαλούσαν οι Αναφιώτες τον Μιχάλη.

Ο Ταρζάν όμως αγνόησε το περιεχόμενο της κασέτας που του έδωσα, αγνόησε τα επαινετικά σχόλια των κατοίκων της Ανάφης για τον γιατρό τους, και έβγαλε στο γυαλί την δική του "ετυμηγορία" κάνοντας, κοινώς, "ρόμπα" τον γιατρό του Ωνάσειου. Ήταν τόση η ντροπή και η αγανάκτησή μου, για την παραποίηση του ρεπορτάζ που είχα κάνει, ώστε πήγα στο κανάλι του Ταύρου και του πέταξα την αηδία μου στα μούτρα. http://www.ribandsea.com/memo/1595-drepomai

Έκτοτε δεν τον ξαναείδα, με εξαίρεση την εκδήλωση των φίλων του Πέτρου Ζωγράφου στη Βούλα. Είναι γνωστό πως την προβολή και προώθηση του "εφευρέτη" αυτού έχει αναλάβει εργολαβικά ο Ταρζάν (όπως είχε κάνει και για τα νανογιλέκα) και αυτό, από μόνο του είναι που με κάνει να είμαι πολύ επιφυλακτικός με τον Πέτρο Ζωγράφο ο οποίος, ούτως ή άλλως ελάχιστους πείθει πλέον για την αλήθεια και την ακρίβεια όσων υποστηρίζει. Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία με την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε περισσότερο στο μέλλον.

Από όπου και αν τον πιάσεις πάντως αυτόν τον τύπο, λερώνεσαι. Ο "Ρομπέν" της δημοσιογραφίας, ο "προστάτης" των φτωχών και αδυνάτων, ο πάμπλουτος αριστερός που μένει σε παλάτι των βορείων προαστείων. Ο λιποτάκτης που το έπαιξε τρελός (σύμφωνα με όσα ο ίδιος έχει υποστηρίξει) για να μη ντυθεί στο χακί. Ο φοιτητής που πήγε στην Ιταλία για να σπουδάσει Ιατρική, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει πτυχίο. Το μοντέλλο που το έπαιξε για λίγο καιρό σκιτσογράφος. Ο showman μιας ψευδεπίγραφης "δημοσιογραφίας" που κυκλοφορεί οπλοφορώντας (τρελός με δίπλωμα και οπλοφορεί;). Ο "δημοσιογράφος" που μόνο αυτός κατάφερε να συναντήσει τον Βαβύλη (ενώ τον έψαχνε όλη η Ιντερπόλ και δεν μπορούσε να τον βρει) και άλλα πολλά "εύσημα" και "παράσημα" που δεν θα χωρούσαν σε έναν ολόκληρο τόμο. Αυτός είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Καιρός να κατέβει ο "βασιλιάς" απ' τον θρόνο του. Αρκετά έκατσε εκεί υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.