Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Συζήτηση, χωρίς περιστροφές, με τον Δήμαρχο Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη.

Επιμέλεια συνέντευξης - Βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο νέος Δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Μέσα στην τρέλα της Αποκριάς, της σατυρικής τράτας και των τραγοντυμένων γέρων με τις κουδούνες, στάθηκε αδύνατον να μιλήσω με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη. Ό, τι δεν κατάφερα όμως στη Σκύρο, το κατάφερα δύο εβδομάδες αργότερα στην Αθήνα, στο δικηγορικό του γραφείο.

Νέος άνθρωπος, ο Δήμαρχος Σκύρου - μόλις έκλεισε τα 36 του χρόνια - είναι ένας από τους νεώτερους σίγουρα άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά του νησιού του και να εγκαταλείψει, προσωρινώς, την επαγγελματική του σταδιοδρομία σαν δικηγόρος. "Μπόρεσα να το κάνω, αφ' ενός μεν γιατί αγαπώ πολύ το νησί μου και νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω σ' αυτό και τους κατοίκους του, αφ' ετέρου γιατί το οικογενειακό δικηγορικό γραφείο που διατηρούμε στην Αθήνα, θα είναι εδώ και θα με περιμένει όταν κάποια στιγμή ολοκληρωθεί ο κύκλος μου σαν Δήμαρχος. Για μένα, άλλωστε, αυτο είναι λειτούργημα, δεν είναι επάγγελμα".

Ακούστε όμως ολόκληρη την συζήτηση που είχα με τον Δήμαρχο Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη και πώς απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσα.