Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στη μνήμη του Μικέ της Κινάρου...

Αφιερωμένο στη μνήμη του Μικέ Κατσοτούρχη που έλυσε προσφάτως κάβους και σαλπάρισε για τις θάλασσες του ουρανού, αφήνοντας μόνους τη γυναίκα του Ειρήνη και τον γιο τους Γιώργο στην αγαπημένη του Κίναρο. Αφιερωμένο και στους  δημοσιογράφους εκείνους που επιλέγουν να μένουν ελεύθεροι και να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, αδιαφορώντας αν αυτή η επιλογή τους οδηγεί στην ανεργία και την απομόνωση.

Είχα προσκληθεί στη συγκεκριμένη εκείνη εκπομπή του "Τηλε Άστυ", της 27ης Ιουνίου 2006, που παρουσίαζαν οι δημοσιογράφοι Λάμπρος Πάσχος και Σοφία Παραδείση, για να γίνω, κατά κάποιο τρόπο, ο σύνδεσμός τους με τους μοναχικούς κατοίκους της Κινάρου, τους οποίους είχα επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν και είχα βοηθήσει με τον τρόπο μου στην επίλυση πολλών προβλημάτων τους. Υπήρξε μάλιστα απ' ευθείας τηλεφωνική σύνδεση με την Κίναρο και τον αείμνηστο Μικέ Κατσοτούρχη ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τη ζωή τους στο βραχώδες νησί, την έλλειψη βασικών υποδομών και την αδιαφορία της Πολιτείας.

Στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής κλήθηκα επίσης να σχολιάσω και άλλα θέματα της επικαιρότητας, όπως την συμπεριφορά των "γνωστών αγνώστων", οι οποίοι δημιουργούν ζημιές κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, και τα προβληματικά λιμάνια του Αιγαίου. Σχολιασμοί οι οποίοι προφανώς ενόχλησαν. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο λόγος που δεν με κάλεσαν έκτοτε ξανά σ' εκείνη την εκπομπή...