Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κορωναϊός : Το τέλειο εργαλείο στα χέρια της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

editorialimageΗ Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποίαν επεβλήθη ο υποχρεωτικός εγκλεισμός των Ελλήνων στα σπίτια τους έχει πλέον καταντήσει όχι μόνο αντισυνταγματική και επικίνδυνη, αλλά και γελοία.

Αντισυνταγματική γιατί πουθενά δεν προβλέπει το Σύνταγμα ότι για να αποφευχθεί η εξάπλωση ενός ιού (η επικινδυνότητα του οποίου, σε σχέση με άλλους ιούς που προηγήθηκαν, είναι σαφώς μικρότερη) μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλλει τον εγκλεισμό των πολιτών στα σπίτια τους με Π.Ν.Π.

Γελοία γιατί προβλέπει αποστολή sms ή υπογραφή σχετικής έγγραφης αδείας εξόδου προκειμένου ο πολίτης να πάει στο φαρμακείο, στο super market ή μια βόλτα στο βουνό ή στη θάλασσα! Γελοία γιατί επιτρέπει την προσέλευση των πολιτών στα super markets ενώ την ίδια στιγμή απαγορεύει τον εορτασμό του Πάσχα μιας οικογένειας που έτυχε να είναι τετραμελής! Γελοία γιατί απαγορεύεται δια ροπάλου να κυκλοφορούν οι Έλληνες στους δρόμους, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπεται στους Ρομά και στους λαθρομετανάστες!

Επικίνδυνη γιατί καμμία από τις οδυνηρές συνέπειες που θα δημιουργήσει αυτός ο υποχρεωτικός εγκλεισμός των Ελλήνων πολιτών δεν ελήφθη σοβαρά υπ' όψιν από τους επικίνδυνους πολιτικούς που κυβερνούν. Οικογενειακές εντάσεις, μελαγχολία, κατάθλιψη, οικονομική εξαθλίωση και αβεβαιότητα για το αύριο. Επικίνδυνη, ακόμη, γιατί το μέτρο της καραντίνας αφορά μόνο τους Έλληνες πολίτες και όχι τους λαθρομετανάστες οι οποίοι συνεχίζουν να εισβάλλουν στη χώρα ανεξέλεγκτα από την Τουρκία.

Γιατί αλήθεια εξαντλείται η αυστηρότητα των Αρχών και των κατασταλτικών δυνάμεων στους Έλληνες πολίτες; Γιατί οι Ρομά και οι λαθρομετανάστες εξαιρούνται; Αυτοί έχουν ανοσία;

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερος ο λόγος που η κυβέρνηση κατέφυγε σ' αυτή την παράνομη, γελοία και επικίνδυνη απόφαση. Όσοι δεν μπορούσαν να διακρίνουν εξ αρχής τι κρύβεται πίσω απ' την κουρτίνα, αρχίζουν πλέον να το διακρίνουν καθαρά. Γενική δοκιμή τελικής υποταγής των πολιτών στα κελεύσματα του κράτους, ιδίως αυτών που συνήθως αντιδρούν. Και πώς επιτυγχάνεται αυτή η υποταγή; Μέσω του φόβου βεβαίως.

16 04 20 Αυτό που δεν κατάφεραν μέχρι τώρα οι κυβερνώντες να επιτύχουν, ελπίζουν να το καταφέρουν μέσω της τρομοκράτησης των πολιτών ότι αν δεν υπακούσουν κινδυνεύουν να πεθάνουν απ' τον κορωναϊό. Ένας ιός, όπως όλοι όσοι προηγήθηκαν, όπως όλοι όσοι θα ακολουθήσουν, αποτελεί πλέον το τέλειο άλλοθι για να καλύψουν την διακαή επιθυμία των κυβερνώντων να παραμείνουν στις καρέκλες τους και να βουτήξουν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ όλες τις μέχρι τώρα παράνομες και προδοτικές για τη χώρα πράξεις και επιλογές τους, αδιαφορώντας αν οι Έλληνες πολίτες θα οδηγηθούν στην οικονομική εξαθλίωση και την κατάθλιψη.

Και όταν έρθει εκείνη η κρίσιμη στιγμή που το εμβόλιο, με ό,τι αυτό μπορεί να περιέχει, θα δώσει στους πολίτες το εξιτήριο για να μπορέσουν να βγουν απ' τη φυλακή τους, όλοι θα σπεύσουν να το κάνουν γιατί ο φόβος θα έχει αντικαταστήσει την κριτική σκέψη και τη διάθεση για πραγματική Ελευθερία και Δημοκρατία.

Τώρα, βεβαίως, μπορεί να κατηγορηθώ από κάποιους, για άλλη μια φορά, σαν συνωμοσιολόγος αλλά, πιστέψτε με, αδιαφορώ! Χωροφύλακα στην ελεύθερη σκέψη μου δεν θα βάλω κανένα! Ας αναρωτηθούν όμως αυτοί που με ευκολία θα με χαρακτηρίσουν συνωμοσιολόγο, ποιος φανταζόταν μερικά χρόνια πριν ότι το κινητό τους τηλέφωνο θα ενεργοποιείτο με την αφή του δακτυλικού τους αποτυπώματος;

Ιωσήφ Παπαδόπουλος