Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος κάνει επίσημη αναφορά στο τσιπάκι!

BennyΑκούστε τι απάντησε ο ευτραφής "κύριος" Βαγγέλης Βενιζέλος σε σχετική ερώτηση του συναδέλφου κ. Γιαννακίδη στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του OPEN (7/4/2020) για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών.

"... Κύριε Γιαννακίδη γιατί επικαλείστε το παράδειγμα της Κίνας και δεν επικαλείστε την πρόταση του Μπιλ Γκέϊτς να υπάρξει ένα μικροτσίπς (θα μπορούσαν είναι και μικρογαριδάκια) το οποίο να το φέρνει κάθε άνθρωπος και έτσι να έχουμε βιομετρικά δεδομένα σε σχέση με τον ιό ή και σε σχέση με άλλες πανδημικές κρίσεις..."

Και προκειμένου ο Benny να μας καθησυχάσει, είπε στη συνέχεια της συζήτησης :

"... Μπορεί να τεθούν προβλήματα τέτοια (από την εμφύτευση του μικροτσίπ εννοεί) τα οποία να αφορούν τα προσωπικά δεδομένα, άρα πρέπει εκεί να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο τι θα θεωρήσουμε ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο που δεν είναι δεκτικό παραβίασης και επεξεργασίας (των προσωπικών δεδομένων εννοεί) και τι μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι πληροφορία επιδημιολογικού χαρακτήρα που αφορά την δημόσια υγεία και άρα μπορεί να την συλλέγει..."

Και ποιοι θα αποφασίσουν τί αποτελεί προσωπικό δεδομένο, που δεν επιδέχεται παραβίαση και επεξεργασία, Benny; Άνθρωποι αναξιόπιστοι σαν εσένα; Εσύ μήπως δεν ήσουν που έλεγες ότι δεν είναι νόμιμο να μπαίνουν τρίτοι φόροι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις έχωσες εκεί το χαράτσι των σπιτιών;

Εγώ, που μιλούσα εδώ και χρόνια για το τσιπάκι, χαρακτηρίστηκα συνωμοσιολόγος. Δεν πανηγυρίζω βεβαίως για την "προφητική" πρόβλεψη που έκανα. Κάθε άλλο. Θλίβομαι επειδή τα γεγονότα με δικαιώνουν. Καταθέτω όμως το δίπλωμα συνωμοσιολογίας που κατέχω και το τι θα κάνω προσωπικώς από δω και στο εξής είναι καθαρά δικό μου θέμα...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος