Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πού οφείλεται η όψιμη "ευαισθησία" βολευτών, δημοσιογράφων και δικαστών για την υπόθεση Σώρρα;

editorialimageΜε την γελοία όσο και επικίνδυνη αυτή ιστορία, που έχει δράκους, Μεγαλέξανδρους, διαστημόπλοια, τρισεκατομμύρια δολλάρια, αρχαίους θεούς, όρκους απόλυτης πίστης στον Ζευ, στον μεγάλο πολέμαρχο και άλλα τέτοια ευτράπελα, ασχολούμαι εδώ και τρία σχεδόν χρόνια. Και δεν ασχολούμαι επειδή μ' αρέσουν τα παραμύθια, αλλά γιατί ανέκαθεν ενοχλούμαι όταν κάποιοι αγράμματοι ψυχασθενείς απατεώνες προσπαθούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μου και τη νοημοσύνη των συμπατριωτών μου προκειμένου να περνούν αυτοί καλά κι' εμείς χειρότερα.

Η ελληνική κοινωνία ουδέποτε βεβαίως στερήθηκε τέτοιων αγράμματων και ψυχασθενών απατεώνων, οι οποίοι εμφανίστηκαν, σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, για να πουλήσουν τα καθρεφτάκια και τις χάντρες τους στους δυστυχισμένους ιθαγενείς που πίστεψαν ότι βρήκαν στο πρόσωπό τους τον από μηχανής θεό. Τα παραδείγματα πολλά. Θα περιοριστώ στα δύο που θυμάμαι καλά και ακούνε στις περιπτώσεις Καματερού, με το θαυματουργό νερό του, και στην Αγία Αθανασία του Αιγάλεω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η λίστα τελειώνει μ' αυτούς. Η περίπτωση του θεότρελου απατεώνα απ' την Πάτρα ήρθε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα.

Όλον αυτόν τον καιρό αναρωτιόμουν γιατί οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι των μέσων της μαζικής μας εξαπάτησης και οι δικαστές γύριζαν πλευρό όποτε ακουγόταν το όνομα του Αρτέμη Σώρρα, και εξήγηση δεν μπορούσα να βρω. Αναρωτιόμουν πώς γίνεται να υπάρχει δικαστής που να εκδίδει τελεσίδικη απόφαση ότι τα 600 δις δολλάρια που ισχυρίζεται πως κατέχει ο Σώρρας, αφού πούλησε αρχαία διαστημική τεχνολογία στον Ομπάμα, είναι γνήσια και υπάρχουν! Πώς γίνεται, αφού δεν υπήρχε δημόσιος κατήγορος και μάρτυρες κατηγορίας, η δικαστής κα Αικατερίνη Τσέλιου και ο εισαγγελέας κ. Δημήτριος Νομικός να δώσουν βάση στις καταθέσεις των ψευδομαρτύρων του πατρινού απατεώνα, οι οποίοι ανακάλυψαν μαϊμού τράπεζα στο Τορόντο του Καναδά και πέτσινη εταιρεία στην Αγγλία, ονόματι "Red Panther Limited", η οποία όμως είχε κατεβάσει ρολλά το 2011 ενώ η υπόθεση στην Ελλάδα εκδικαζόταν το 2013!

sorrasstokoureioΠώς γίνεται να μην αναβάλλουν την εκδίκαση της υπόθεσης ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να εξετάσουν σε βάθος τους ισχυρισμούς και την αξιοπιστία των μαρτύρων υπεράσπισης. Πώς είναι δυνατόν να μην τους έκανε εντύπωση το εξωφρενικό ποσό των 600 δις δολλαρίων που εμφανίζει τον Σώρρα, από το πουθενά, ως τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη! Πώς γίνεται να μην ταρακουνηθούν στην είδηση της σύλληψης του Μανώλη Λαμπράκη, συνεταίρου του Αρτέμη Σώρρα, στην Αμερική για παράνομη συνταγογράφηση οπιοειδών; Και γιατί, ξαφνικά, όλοι οι δημοσιογράφοι, όλοι οι δικαστές και εισαγγελείς, όλοι οι βολευτές τρέχουν πανικόβλητοι να πείσουν, ο καθένας για τον εαυτό του, πως αυτοί θα ξεκαθαρίσουν την υπόθεση Σώρρα!

Φαίνεται πως η σφαγή της άτυχης παιδοψυχολόγου από τον παράφρονα υπαρχηγό τού Σώρρα, σε συνδυασμό με τα απωλεσθέντα έσοδα του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω της απαίτησης των λωβοτομημένων οπαδών του Σώρρα να "εξοφλούν" τα χρέη τους επικαλούμενοι τα πέτσινα ομόλογα του Wozny, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και άνοιξε τις πόρτες των τηλεοπτικών καναλιών. Ήταν αυτή η σταγόνα-ευκαιρία που βρήκε ο κ. Κοντονής για να ζητήσει τον φάκελλο της υπόθεσης Σώρρα ώστε να τον εξετάσει ο ίδιος! Και καλώς, πολύ καλώς, ο δικηγόρος κ. Σοφός διαμαρτυρήθηκε γι' αυτή την πρωτοβουλία του υπουργού. "Αυτή είναι υπόθεση που πρέπει να εξεταστεί από την Δικαιοσύνη και όχι από τον Υπουργό", είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του "Ε".

Είναι επίσης ηλίου φαεινότερο ότι οι βολευτές, ένθεν κακείθεν, θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός και να αποκομίσουν πολιτικά ωφέλη. Ήδη άρχισε η φαγωμάρα με δηλώσεις του τύπου "επί των ημερών σας γιγαντώθηκε ο Σώρρας", "όχι, εσείς αδιαφορήσατε, αφού εδώ και δύο χρόνια που είστε στην εξουσία δεν κάνατε τίποτε για να αποκαλύψετε την απάτη". Τι είχες Γιάννη, ό,τι είχα πάντα. Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα φαινόμενα Σώρρα, Καματερού και Αγίας Αθανασίας μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες μπορούν να ανθίσουν και να βγάλουν καρπούς. Σε ευνομούμενες χώρες, όπου οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί και οι δικαστές ασκούν απλώς το λειτούργημά τους, τύποι σαν τον Σώρρα θα οδηγούντο αμέσως στη φυλακή ή στο Δρομοκαίτειο. Δεν ήταν τυχαία η ατάκα του Γιώργου Γιαλτουρίδη, στη συνέντευξη που μου έδωσε μέσω skype απ' την Αμερική τον Οκτώβριο του 2014 : "αν ο Σώρρας ήταν στην Αμερική θα τον είχαν μαζέψει σε πέντε μέρες!" http://www.ribandsea.com/face/1655-artemis-sorras-e-n-d-i-anaggelia-mias-proanaggeltheisas-apatis

Sorras monkeyΕδώ και ένα χρόνο προσπαθώ να αποσπάσω μια συνέντευξη από τον κουμπάρο του Σώρρα, δικηγόρο κ. Φώτη Λεπίδα, αλλά όλες μου οι προσπάθειές απέβησαν άκαρπες. Συναντήθηκα μαζί του, το καλοκαίρι του 2016, σε μια καφετέρια απέναντι απ' το Εφετείο, και μου έδωσε την υπόσχεση ότι όταν θα επέστρεφα απ' τις καλοκαιρινές διακοπές θα μου παραχωρούσε την συνέντευξη την οποία τόσες φορές του είχα ζητήσει. Είχα τους λόγους μου να θέλω να συζητήσω μαζί του την υπόθεση του κουμπάρου του. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Φώτης Λεπίδας εξαφανίστηκε και πάλι και δεν σηκώνει το τηλέφωνό του ούτε απαντά στα ηλεκτρονικά μηνύματα και στα sms που του στέλνω. Μου έμειναν όμως σαν παρακαταθήκη κάποια σχόλια που έκανε σε σχέση με τον απατεώνα κουμπάρο του :

"Ο Σώρρας όχι δισεκατομμύρια δεν έχει, αλλά ούτε μαντήλι να κλάψει! Είναι ψυχασθενής. Στήνει στο μυαλό του μια ψεύτικη ιστορία και στη συνέχεια καταφέρνει να πείσει ακόμη και τον εαυτό του ότι είναι αλήθεια... εγώ θα τον κλείσω μέσα, θα δεις...".

Φαίνεται όμως πως ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής τον πρόλαβε : http://www.ribandsea.com/waves/2737-ston-areio-pago-i-ypothesi-sorra-kai-ta-600-disekatommyria

Αναμένεται ο επίλογος αυτής της ιστορίας, ο οποίος ελπίζω ότι δεν θα έχει ούτε δράκους, ούτε αρχαία ελληνική τεχνολογία, ούτε θεούς του Ολύμπου, αλλά κάγκελλα κάποιας φυλακής ή ζουρλομανδύα για τον εμπνευστή αυτής της απάτης και τους συνεργάτες του. Εκτός και αν διαφύγουν στο εξωτερικό όταν καταλάβουν πως τους πήραν χαμπάρι. Καλο θα είναι να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους οι αρμόδιοι αυτή την εκδοχή...

Όσο για τους απελπισμένους οπαδούς του αγράμματου και θεότρελου απατεώνα; Θα γλύφουν για πολύ καιρό τις πληγές τους βλέποντας πως ο από μηχανής θεός τους αποκαθηλώθηκε αδόξως...   

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.