Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γίνετε όλοι αρχηγοί για να ρίξουμε την κυβέρνηση και να βγούμε απ' την κρίση!

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Μήπως να γίνω κι' εγώ αρχηγός; Ο τίτλος θα μπορούσε επίσης να είναι "γίνετε όλοι αρχηγοί για να ρίξουμε την κυβέρνηση" ή "γίνετε όλοι αρχηγοί για να βγούμε απ' τα μνημόνια".

Έχουμε φθάσει πλέον στην απόλυτη παράνοια. Την ώρα που όλοι μιλούν για ενότητα και κατάργηση των μνημονίων, ένα νέο κόμμα-απόκομμα γεννιέται καθημερινώς, ένας νέος αυτόκλητος "ηγέτης" υπόσχεται ότι θα μας σώσει, εφ' όσον βεβαίως τον ακολουθήσουμε! Ακόμη και το Κίνημα κατά των διοδίων έγινε απόκομμα, με την ονομασία "δεν πληρώνω". Αλλά και οι υπερασπιστές (τάχα) των δανειοληπτών που θα χάσουν τα σπίτια τους έκαναν κόμμα, η Κρητικοπούλου και ο Σακκάς έκαναν κόμμα και τρέχουν όλοι πλέον αλαφιασμένοι να νομιμοποιήσουν τα αποκόμματά τους για να μας σώσουν!

Ο καυγάς για την εξασφάλιση της ασυλίας των λόγων ή πράξεων των επίδοξων αρχηγών, βεβαίως βεβαίως, ο καυγάς για την επιδότηση, την προβολή μέσω μιας ψευδεπίγραφης δημοσιότητας και την ηδονή της εξουσίας. Ποσώς ενδιαφέρονται όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι "εθνοσωτήρες" για την χώρα που πωλείται σε τιμή ευκαιρίας, και ας υποστηρίζουν το αντίθετο με στόμφο και μεγάλα ξύλινα λόγια. Ποσώς ενδιαφέρονται για τον ολοέν αυξανόμενο αριθμό των ανέργων, των νεόπτωχων της - "υπεύθυνης" για όλα - μεσαίας τάξης, των αυτοκτονιών, την αθρόα φυγή των νέων στο εξωτερικό, τη μιζέρια των χαμηλοσυνταξιούχων, την αξιοπρέπεια που όλοι χάσαμε, κι' αυτοί μαζί. Μας το έμαθαν το παιγνιδάκι του "διαίρει και βασίλευε" οι επίορκοι που διαφεντεύουν εδώ και δεκαετίες τις τύχες της χώρας κι' εμείς γίναμε οι καλύτεροι παίκτες και βαλθήκαμε να τους το αποδείξουμε.

Για σταθείτε όμως ρε λεβέντες, νέοι "εθνοσωτήρες". Όλοι εσείς που στήσατε την δική σας παράγκα και δεν θα ξέρουν οι εφορευτικές επιτροπές πού να βολέψουν τα ψηφοδέλτιά σας στις προσεχείς εκλογές, γιατί δεν ενώνεστε σε ένα φορέα αφού όλοι έχετε, όπως ισχυρίζεστε, τον ίδιο κοινό παρονομαστή; Αντιμνημονιακοί δεν λέτε ότι είστε; Για τον λαό που υποφέρει δεν διατείνεστε όλοι ότι ενδιαφέρεστε; Για τον χαμηλοσυνταξιούχο και τους ανέργους δεν πονάτε; Την τιμωρία των επίορκων και την επιστροφή των κλεμμένων δεν θέλετε; Ενωθείτε λοιπόν και αφήστε τα μέλη ενός ενιαίου αντιμνημονιακού, πατριωτικού φορέα να αποφασίσουν ποιος θέλουν να είναι ο ηγέτης τους.

Το κακό ξεκίνησε από τις... μπάρες των διοδίων, με τον αυτόκλητο "ηγέτη" του Κινήματος Βασίλη Παπαδόπουλο να προδίδει τον κόσμο που τον πίστεψε και να ακολουθεί την πεπατημένη που οδηγεί (κούνια που τον κούναγε) στο Κυνοβούλιο. Δημιούργησε λοιπόν ένα απόκομμα, με τον τίτλο "Δεν πληρώνω", στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει το ποσοστό εκείνο που θα του επέτρεπε να εισπράξει την ανάλογη κρατική επιδότηση η οποία δίδεται στα κόμματα που εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ ποσοστό ψήφων στις εκλογές. Εισέπραξε, τελικώς, ένα δεκαδικό ποσοστό της μονάδας, αντίτιμο της λανθασμένης (για να μην χρησιμοποιήσω άλλο χαρακτηρισμό) επιλογής του. Μια επιλογή που απογοήτευσε τον κόσμο, που έσπευδε μαζικά στα διόδια, και τον καθήλωσε και πάλι στις πολυθρόνες του.

Ακολούθησε το "παζάρι" και το ξεπούλημα των ονείρων στις πλατείες των Αθηνών και των άλλων μεγαλουπόλεων, με τους "αγανακτισμένους" να διαλύονται εις τα εξ ων συνετέθησαν, προδομένοι από διάφορους ευκαιριακούς αριβίστες που ανέβηκαν σε βάθρα, πήραν μικρόφωνα, καπέλλωσαν και παραπλάνησαν ανυποψίαστους διαμαρτυρόμενους πολίτες, χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες εκφράσεις για "αμεσοδημοκρατία", "αξιοκρατία", "δικαιοσύνη"...

Η διάσπαση της λαϊκής αγανάκτησης άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με την δημιουργία δεκάδων αποκομμάτων στα οποία ηγούνται, βεβαίως, αυτοί που τα δημιούργησαν. Ακόμη και άνθρωποι οι οποίοι στηλίτευαν αυτή την διασπαστική τακτική, όπως η Ντόρα Κρητικοπούλου και ο πρώην εισαγγελέας Γιάννης Σακκάς, έκαναν προσφάτως γνωστή την απόφασή τους να δημιουργήσουν τον δικό τους πολιτικό φορέα.

Αλλά και κάποιοι άλλοι, "ταλιμπάν" τάχα του λαϊκού ξεσηκωμού, οι οποίοι δημιούργησαν προσφάτως Κίνημα δανειοληπτών με πιασάρικο "υπερβατικό" τίτλο, μαθεύτηκε πως συγκεντρώνουν κόκκινα δάνεια ώστε, μέσω ενός επενδυτικού φορέα (fund) με την μεσολάβηση γνωστού δικηγόρου-διεθνολόγου αλλά και ενός πρώην πολιτευτή των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", να πείσουν Γερμανική τράπεζα να χρηματοδοτήσει την αγορά αυτών των κόκκινων δανείων σε τιμή ευκαιρίας (κούρεμα κατά 70-80%), προκειμένου στη συνέχεια να τα "πουλήσουν" στους δανειολήπτες, κατά κάτι ακριβότερα, και να καρπωθούν τη σχετική προμήθεια! Ο λόγος, βεβαίως, προφανής, εφ' όσον το σχέδιο επιτύχει. Και οι δανειολήπτες ικανοποιημένοι και οι γιαλαντζί "επαναστάτες" χορτάτοι...  

Κατά τα άλλα, γνωστός δημοσιογράφος, και μέχρι πρότινος πολιτευτής του ΛΑ.ΟΣ., μαζί με τα βιβλία του, διαλαλεί και την "πραμάτεια" του εν λόγω "υπερβατικού" Κινήματος-αποκόμματος...

Σημεία καιρών πονηρών γαρ. Οφείλουμε, συνεπώς, να είμαστε όλοι προσεκτικοί και υποψιασμένοι...