Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αυτοκινούμενα... γιουβαρλάκια στο Πόρτο Ράφτη!

Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Αρχηγός στην κουζίνα η Αννέτα Παπαδοπούλου.

giouvarlakia1Δεν μας χωρούσε το σταθερό μας σπίτι χθες το μεσημέρι και ανεβήκαμε στο ύψωμα του Αγίου Θωμά πάνω απ' το Κορωπί, με το αυτοκινούμενο, για να φάμε τη ρεβυθάδα που είχε ήδη μαγειρέψει η καπετάνισσα συνοδεία της αγαπημένης μας τροϊκανής σαλάτας που την φτιάξαμε επιτόπου.

giouvarlakia4Επειδή αυτή η σύντομη απόδραση όμως δεν ήταν αρκετή για να φορτίσει τις άδειες μπαταρίες μας, μετά από ένα σχεδόν μήνα ακινησίας λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε να μην επιστρέψουμε στο σπίτι. Βγήκαμε λοιπόν απ' το Κορωπί και πήραμε τον δρόμο που οδηγεί προς το λιμάνι της Μεσογαίας, περισσότερο γνωστό σαν Πόρτο Ράφτη. Μέχρι να σημάνει το ρολόϊ μεσάνυχτα και να μας πάρει ο Μορφέας στην αγκαλιά του, μεσολάβησε ένα ποτάκι, αρκετά ξηροκάρπια και λίγο χαζοκούτι στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη.

 

giouvarlakia3Σήμερα το πρωί πήρα τους δρόμους γύρω απ' το λιμάνι σε αναζήτηση καλύτερου "οικοπέδου". Έχουμε γίνει βλέπεις απαιτητικοί. Και δεν πληρώνουμε ΔΕΗ, τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης και ΕΝΦΙΑ, και θέλουμε το σπίτι μας να είναι στην πιο περίοπτη θέση με την καλύτερη θέα!

giouvarlakia2Καταλήξαμε λοιπόν στην ακριβώς απέναντι πλευρά του κόλπου όπου θα μαγείρευε η καπετάνισσα γιουβαρλάκια τα οποία, σε αγαστή συνεργασία με την τροϊκανή σαλάτα που είχε περισσέψει από χθες, το κρασάκι που μας έστειλε ο καλός μου φίλος Μανώλη Αβαράκης απ' τον Βατόλακκο των Χανίων και το μαύρο ψωμί ολικής αλέσεως που ψάρεψα στον φούρνο της περιοχής, έμελε να συμπληρώσει το λιτό αλλά πολύ γευστικό μεσημερινό μας τραπέζι.

Μυστικά πάντως στον τροπο που μαγειρεύει η καπετάνισσα δεν κρατάει. Δείτε λοιπόν πώς εφτιαξε τα γιουβαρλάκια και πετάξτε για λίγο μαζί μου πάνω απ' το Πόρτο Ράφτη με το drone.

Καλή μας όρεξη!