Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Είναι νόμιμη η σχάρα κοτσαδόρου για μοτο στο camper;

Aγαπητέ κε Παπαδοπουλε,

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου δώσατε σχετικώς με τη βάση του κοτσαδόρου για τα μοτοποδήλατα.

Θα επικοινωνήσω με τον Νίκο γιατί θέλω την γνώμη του όσον αφορά την νομιμότητα αυτών των κατασκευών, γιατί διαβασα ότι οι βάσεις κοτσαδορου, είτε για ποδήλατα-μοτο, είτε κουτιά μεταφοράς σκύλων, είναι παράνομες. Αυτό είναι ένα θέμα, γιατί δεν ξέρω πώς θα το αντιμετωπίσει η ασφαλιστική σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα. Με την ευκαιρία θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας πριν από χρόνια στην Αττική οδό. Ένας φίλος, ο Μενέλαος Μελετζής μου την είχε στείλει τότε και σας θυμάμαι κάθε φορά που πληρώνω 2,80 με το κάμπερ στην Αττική Οδό.

Στεναχωρήθηκα που διάβασα ότι προτίθεστε να καταθέσετε τις πινακίδες του camper. Εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Φιλικά
Αποστόλης


Απάντηση του "Camper Life".


Καλημέρα φίλε Αποστόλη.

Χαίρομαι, κατ' αρχάς, που μπόρεσα σε κάτι να σου φανώ χρήσιμος.

Για τη νομιμότητα αλλά και την ασφαλιστική κάλυψη των βάσεων μοτο που τοποθετούνται επάνω στους κοτσαδόρους, απευθύνθηκα σε ένα φίλο μου, που είναι ιδιοκτήτης ασφαλιστικής εταιρείας, και σου μεταφέρω τι μου είπε σχετικώς μ' αυτά που ρωτάς.

Από πλευράς ασφάλισης για ζημιές προς τρίτους (third party insurance) θα είσαι καλυμμένος εάν δηλώσεις την ύπαρξη του κοτσαδόρου και πληρώσεις κάποιο επασφάλιστρο. Για την βάση που προσαρμόζεται πάνω στον κοτσαδόρο δεν απαιτείται ειδική άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών. Άδειες εκδίδονται μόνο για τα τρέϊλερς, τα τροχόσπιτα και τις μπαγκαζιέρες.

Η απόφασή μου να καταθέσω τις πινακίδες του camper δεν είναι ηθελημένη, αλλά αναγκαστική. Με πονάει και μένα το θέμα και αν βρω ένα τρόπο να μη γίνει το camper η θηλειά που θα με πνίξει οικονομικά, θα το κρατήσω. Σκέψου όμως ότι οι προδότες που διοικούν αυτή τη χώρα έκριναν πως αν επιβαρύνουν τα αυτοκινούμενα με τεκμήριο 12.000 ευρώ ετησίως, θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί ενός, κατ' ουσίαν, ανέργου πλην ελεύθερου δημοσιογράφου...

Καλά να περνάς.

Φιλικά
Ιωσήφ