Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αυτοκινούμενοι λουκουμάδες... μπακαλιάρου στο Κουφονήσι!

Βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Μαγείρισσα : Αννέτα Παπαδοπούλου.

mpakaliaros2Λουκουμάδες μπακαλιάρου φτιάχνει συχνά η καπετάνισσα. Άλλο πράγμα όμως είναι όταν τους φτιάχνει στο σπίτι και άλλο όταν τους φτιάχνει στο αυτοκινούμενο, και δη στο Επάνω Κουφονήσι σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του, το Πορί!

mpakaliaros4Η ιδέα γεννήθηκε όταν ένας συνδρομητής μου, με το παρατσούκλι spu77, σχολίασε κάτω από το βίντεο του ψιλοκομμένου, που έψαχνα να βρω στη Θεσσαλονίκη, και μου συνέστησε την επόμενη φορά που θα βρεθώ στη συμπρωτεύουσα να φάω μπακαλιάρο.

Του υποσχέθηκα λοιπόν ότι θα του δείξουμε σύντομα τι εστί μπακαλιάρος σκορδαλιά, και μάλιστα μαγειρεμένος στο αυτοκινούμενο. Η ευκαιρία δεν άργησε να μας δοθεί στην παραλία Πορί στο Πάνω Κουφονήσι.

poriΜας κατηγορούν πάντως κάποιοι ότι σε εποχές δύσκολες εμείς ταξιδεύουμε και μαγειρεύουμε στο αυτοκινούμενο αστειευόμενοι. Απαντώ. Και τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Οι αγώνες που έδινα, και συνεχίζω να δίνω, μέσω των άρθρων μου και των ακτιβιστικών ενεργειών μου σε μια προσπάθεια να καταγγείλω τα κακώς κείμενα και να διορθώσω, στον βαθμό του δυνατού, όσα μπορούν να διορθωθούν δεν θα με βάλουν κάτω ώστε να μείνω κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, να κλαίω τη μοίρα μου και να περιμένω το τέλος. Αυτές οι εξορμήσεις, που γίνονται με τη βοήθεια των ακτοπλοϊκών εταιρειών που μας χορηγούν τα εισιτήρια για να μπορούμε να επισκεπτόμαστε τα νησιά του Αιγαίου, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να διατηρηθούμε ζωντανοί και υγιείς και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Καλή μας όρεξη λοιπόν!

Ευχαριστούμε την εταιρεία "BLUE STAR FERRIES" που μας έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτούμε για άλλη μια φορά τα νησιά των Κυκλάδων.