Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φουσκωτών Σκαφών".

Ολύμπικ 7,20 - R. S. R. R. '07 - Παπαδόπουλος - Καραστρατής.Είναι γνωστή η θέση μου για το "άτυπο" Πανελλήνιο "Πρωτάθλημα" Φουσκωτών Σκαφών, το οποίο εδώ και μερικά χρόνια διοργανώνεται από τους μη κερδοσκοπικούς συλλόγους ιδιοκτητών φουσκωτών σκαφών. Ένα "Πρωτάθλημα" το οποίο διεξήγετο κατά παράβασιν του ισχύοντος αθλητικού νόμου και με αυτοσχέδιους Κανονισμούς, οι οποίοι συχνά απετέλεσαν αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων και διενέξεων μεταξύ κατασκευαστών, ιδιωτών και διοργανωτών ομίλων. Αυτός ήταν άλλωστε, κυρίως, ο λόγος για τον οποίον είχα αποφασίσει να μη συμμετέχω όλα αυτά τα χρόνια στο "άτυπο" αυτό "Πρωτάθλημα", είτε ως δημοσιογράφος είτε ως αγωνιζόμενος, δεδομένης της πάγειας θέσης μου, που θέλει οι πράξεις να μην είναι ανακόλουθες των λόγων και των "πιστεύω" μου.

Top Line - R.S.R.R. '07 - Οικονόμου - Ταρνίκας - Περιστέρης.Όμως φέτος, κάτι φαίνεται να αλλάζει, τουλάχιστον ως προς τους Κανονισμούς, γιατί ως προς τον φορέα διοργάνωσης τίποτε δεν άλλαξε, αφού ο αθλητικός νόμος επιτρέπει την προκήρυξη και διεξαγωγή Πανελληνίων Πρωταθλημάτων μόνο από τις αντίστοιχες Αθλητικές Ομοσπονδίες, όπου αυτές υπάρχουν, και μόνο βάσει των Διεθνών Κανονισμών κάποιου πιστοποιημένου φορέα ή Οργανισμού, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η U.I.M. (Διεθνής Μοτοναυτική Ένωση) και ο νόμιμος εκπρόσωπός της στην Ελλάδα.

Ολύμπικ 7,20 - R.S.R.R. '07 - Παπαδόπουλος - Καραστρατής.Το φετινό "άτυπο" Πανελλήνιο "Πρωτάθλημα" λοιπόν, μετά από κάποιες διαβουλεύσεις, έντονες αντιπαραθέσεις, αποκλεισμό του συλλόγου του Μακρύγιαλου, αποχώρηση του Κερκυραϊκού συλλόγου και είσοδο του νεοσύστατου "Ο.Φ.Σ. Θεσσαλονίκης", ανέλαβαν να διοργανώσουν πέντε σύλλογοι : Ο "Ρ.Ο.ΤΑ." (Ρόδος), ο "ΛΕΡ.Ο.Σ." (Λέρος), ο "Ο.Φ.Σ.Θ." (Θεσσαλονίκη), ο "Λ.Φ.Σ.Χ." (Χανιά) και ο "Π.Ο.Φ.Σ." (Ηράκλειο). Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο, στις 2 και 3 Μαίου, στη Λέρο, στις 23 και 24 Μαίου, στη Θεσσαλονίκη, στις 13 και 14 Ιουνίου, στα Χανιά, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και στο Ηράκλειο στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Το φετινό Πρωτάθλημα, εκτός του γενικώς αποδεκτού, όπως δείχνουν τα πράγματα, νέου Κανονισμού, απέκτησε, για πρώτη φορά, μεγάλο χορηγό. Την εταιρεία κατασκευής φουσκωτών σκαφών "Olympic" του Δημήτρη Καρυοφύλλη, ο οποίος μπαίνει δυναμικά στο χώρο των αγώνων, προετοιμάζοντας μάλιστα και ένα νέο οκτάμετρο αγωνιστικό σκάφος γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Red Sea R.I.B. Rally 2007Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, και επειδή το ribandsea είναι πρώτα απ' όλα περιοδικό, το οποίο έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τους αναγνώστες του, δεν είναι δε δόκιμο και δημοσιογραφικώς δεοντολογικό να βγάζει προς τα έξω μόνο τις απόψεις του εκδότη του, θα παρακολουθήσει από κοντά τους φετινούς αγώνες αυτού του "Πρωταθλήματος", με την ελπίδα ότι θα αποτελέσουν την αφετηρία για τη δημιουργία δίκαιων και ασφαλών αγώνων στο μέλλον, για όλους τους συμμετέχοντες.

Θα ήθελα να εκφράσω, ιδιαιτέρως, τα συγχαρητήριά μου στους φίλους των συλλόγων της Ρόδου, του Ηρακλείου και της Λέρου, οι οποίοι έχουν ήδη αποδείξει εμπράκτως ότι, αν μη τι άλλο, διαθέτουν τις γνώσεις, το μεράκι και το κουράγιο να δουλέψουν για το, "άτυπο" έστω, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, και να ευχηθώ σε όλους τους συλλόγους οι οποίοι διοργανώνουν τούς φετινούς αγώνες, καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.