Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Ο μαρασμός της Ελληνικής οικονομίας καθρεφτίζεται σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και εμπορικής ζωής. Οι ναυτικές εκθέσεις δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Και ας μη μου πει κανείς ότι είμαι υπερβολικός γιατί θα τον παραπέμψω στα ναυτικά σαλόνια των δεκαετιών του '80 και του '90 ή ακόμη στις πλωτές εκθέσεις του Λαυρίου. Για να είμαι ειλικρινής αν δεν ήθελα να πάρω τουλάχιστον μια μυρωδιά από θάλασσα, έστω και στον εκθεσιακό χώρο του Μ.Ε.Κ. Παιανίας, και να συναντήσω κάποια φιλικά πρόσωπα, δεν θα πήγαινα στην έκθεση. Μια περίεργη βαρεμάρα με διακατέχει. Βαρέθηκα να βιντεοσκοπώ τα ίδια και τα ίδια.
Υπήρξαν βεβαίως κάποια καινούργια εκθέματα, όπως επί παραδείγματι το θρυλικό Best του Μήλα, που ζωντάνεψε, ομόρφυνε και βελτιώθηκε στα χέρια της Μαρίας Τσεκούρα. Όπως το όμορφο πολυεστερικό Funky 500 των Π. Γιαννίκου, Δημ. Τσούγκα και Νίκου Μπρα, που ήρθε να φέρει μια άλλη εκδοχή του μπαλονάτου αδελφού του. Όπως ο Νεοζηλανδέζικος μηχανισμός ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών που εισάγει η Technava. Όπως οι νέοι διακόπτες, οι ηλεκτρικοί πίνακες, τα λιπαντικά της Liqui Moly και το έξυπνης επινόησης αντίσκηνο σκάφους, όλα εκτεθειμένα στο περίπτερο της EVAL.
Όπως τέλος η υπέροχη πρωτοβουλία των μαθητών της Γ΄τάξης του Γυμνασίου των Αγ. Αναργύρων, οι οποίοι σκέφτηκαν να κατασκευάσουν σωσίβια από φελλούς μπουκαλιών! Και μολονότι το γνωστό "οι φελλοί επιπλέουν", αν και πρωτότυπο σαν επινόηση, μοιάζει εκ πρώτης όψεως ατυχές σαν παράδειγμα, η κίνηση των παιδιών είναι κάθε άλλο παρά ατυχής.
Υ.Γ. Επειδή παρέλειψα να αναφέρω στο βίντεο τα στοιχεία της εταιρείας του Κώστα Μυλωνά που, μεταξύ των άλλων, κατασκευάζει και τα ράουλα των trailers, τα παραθετω εδώ :
KM DIVE
Βοιωτίας 13, Περιστέρι.
www.kmdive.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. : 210 5229829 - 210 5982 513