Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πώς ονομάζεται τώρα αυτό; Ηλία την πήγες μακριά τη βαλίτσα!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

sea bi2Ο Ηλίας Κουτσάκης δεν λέει να βάλει φρένο στις πατέντες του πάνω στο ηλεκτροκίνητο καταμαράν φουσκωτό ποδήλατο θαλάσσης που κατασκεύασε και παρουσίασε για πρώτη φορά στην αγορά πριν από 5 περίπου χρόνια.

Το μοντέλο που ολοκλήρωσε τελευταία έσπασε όλα τα κοντέρ! Διαθέτει όλα όσα διέθεταν τα προηγούμενα μοντέλα, συν καινούργιο ηλεκτρικό κινητήρα πρόωσης 140 λιμπρών, που σύμφωνα με τον κατασκευαστή αντιστοιχεί σε κινητήρα ισχύος 10 ίππων και δίνει στο καταμαράν ταχύτητα 10 μιλίων!

kinitirasΔεν σταματά όμως εδώ ο Κουτσάκης. Υπάρχει εφεδρικός ηλεκτρικός κινητήρας που επιστρατεύεται στην περίπτωση που ο κύριος κινητήρας εξαντλήσει τη δική του μπαταρία. Με ταχύτητα 2-3 μίλια των ώρα η αυτονομία και των δύο κινητήρων είναι 50 ώρες με δύο 24βολτες μπαταρίες λιθίου φωσφόρου. Με ταχύτητα μέχρι 7 μίλια την ώρα η αυτονομία πέφτει στις 6,5 ώρες. Τόσο λέει τουλάχιστον ο κατασκευαστής των κινητήρων, αλλά όταν πρέπει οι κινητήρες να "σπρώξουν" σκάφη βάρους 2 τόνων! Αυτή η αυτονομία πάντως μένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη με το συγκεκριμένο φουσκωτό καταμαράν που δεν υπερβαίνει τα 110 κιλά (χωρίς τους επιβαίνοντες φυσικά).

kathirmataΚαι πάμε στο τιμόνεμα του κινητήρα. Το τιμόνι λοιπόν μπορεί να περιστραφεί στον άξονά του και να πάει και προς την πλευρά του δεύτερου επιβαίνοντα ο οποίος έχει έτσι τη δυνατότητα να το χειρίζεται χωρίς να μετακινηθεί!

Τα καθίσματα είναι ανακλινόμενα και δίνουν τη δυνατότητα στο "καπέλο" σκίασης να κατεβαίνει κατά τη ρυμούλκυση ώστε να μην υπάρχει αντίσταση στον αέρα.

Τα υπόλοιπα "προικιά" του νέου "Sea-Bi" θα ακούσετε να τα περιγράφει ο Ηλίας Κουτσάκης, ενώ χθες είχα την ευκαιρία να βιντεοσκοπήσω την παρθενική του καθέλκυση στη μαρίνα της Ζέας.