Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ηλεκτρική εγκατάσταση και start up της Tohatsu στο Indigo 20 που θα κάνει τον γύρο της Ευρώπης.

Βίντεο - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

petkovitsΜε σταθερά βήματα προχωρεί η ολοκλήρωση του φουσκωτού σκάφους Indigo 20 με το οποίο στις 15 Μαίου θα ξεκινήσουμε για ένα ταξίδι 5.000 περίπου ν. μιλίων στις χώρες της Ενωμένης Ευρώπης Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και Ελβετία.

Το αρχικό πλάνο που περιελάμβανε την Τουρκία, τη Μαύρη Θάλασσα και τις παραδουνάβιες χώρες αναθεωρήθηκε αφ' ενός μεν λόγω της έκρυθμης και επικίνδυνης κατάστασης που υπάρχει στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και των πέριξ περιοχών, αφ' ετέρου της άρνησης των ασφαλιστικών εταιρειών να μας καλύψουν γι' αυτό το τμήμα του ταξιδιού μας. Συγχρόνως μειώνεται η συνολική απόσταση και το κόστος των καυσίμων, αφού η τιμή τους πήγε στα ύψη!

petkovits2Από χθες, με την επιμέλεια του Παναγιώτη Πέτκοβιτς, προχώρησε η ηλεκτρική εγκατάσταση, η σύνδεση της Tohatsu με τα χειριστήρια, το υδραυλικό τιμόνι, η πρεσσοστατική αντλία, τοποθετήθηκαν στην κονσόλα το GPS, η πυξίδα, το στερεοφωνικό και τα όργανα του κινητήρα. Έγινε επίσης το start up της Tohatsu και όλα πήγαν κατ' ευχήν.

petkovits3Αναμένεται το VHF από τον Μανώλη Κυργιοβανάκη, το όργανο μέτρησης κατανάλωσης καυσίμου, ακολουθεί η τοποθέτηση του καθίσματος κυβερνήτη-συγκυβερνήτη, τα μαξιλάρια των καθισμάτων, των μπαταριών και του inverter, ενώ το Indigo 20 αναμένεται να πέσει στο νερό γύρω στις 16 του Απρίλη για το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=uoEGFtvoOmQ