Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σωστός.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

liantinisΤο ΕΣΥ στερείται επαρκούς αριθμού κλινών ΜΕΘ και για παιδιά, ασθενοφόρων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και αξιοπρεπούς στέγης για το ιατρικό προσωπικό που μετατίθεται στα νησιά και στις λοιπές ακριτικές περιοχές της επικράτειας.
       
Οι συνταξιοδοτούμενοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται μέχρι να αρχίσουν να εισπράττουν τη σύνταξη, ενώ οι καρκινοπαθείς κλείνουν  ραντεβού μετά από  μήνες για χημειοθεραπεία. Διοικητές νοσοκομείων απομακρύνονται, είτε επειδή οι τουαλέτες των υπ’ αυτούς ιδρυμάτων έχουν το μαύρο τους το χάλι είτε λόγω κακοδιαχείρισης  των πόρων που διατίθενται για τη λειτουργία τών νοσοκομείων που διοικούν.  
       
Το δημόσιο χρήμα, δηλαδή ο φόροι μας, διασπαθίζεται ασυστόλως από επίορκους δημόσιους λειτουργούς, δικαστικούς και μη. Αρκεί να διαβάσει κανείς το βιβλίο του Γ. Μπούτου «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ», για να διαπιστώσει πώς λεηλατούνται οι φόροι μας από τους εξυπνάκηδες, παρτάκηδες και βολεψάκηδες σε ένα ήσσονος σημασίας τομέα του Δημοσίου και να φανταστεί τί γίνεται πάρα πέρα. Στις αναθέσεις δημοσίων και δημοτικών έργων και προμηθειών.
       
Η ακρίβεια στο επίκεντρο των περιοδειών τών  συζύγων  τής Μαρέβας και του Τάιλερ, αλλά και του υπουργού Σκρέκα, που ελέγχουν [λέμε και καμμιά μ…], αν τα σούπερ μάρκετ προσφέρουν πραγματικές ή μαϊμουδίσιες εκπτώσεις.
      
Ήλθε η ώρα για την εγκατάσταση στη χώρα αλλοδαπών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, τα οποία τόση ανάγκη έχουμε, αλλά και αλλοδαπών εργατικών χεριών, για να μπορέσουμε να μαζέψουμε τον ελαιόκαρπο.
       
Τον αριθμό τών εισακτέων στα υφιστάμενα ΑΕΙ καθορίζει έκαστο ΑΕΙ σε συνεργασία με την πολιτεία αναλόγως των αναγκών μας.  Τώρα τί θα γίνεται με τα μη κερδοσκοπικά ξένα ΑΕΙ που θα συρρεύσουν; Μήπως θα μειωθεί ο αριθμός των εισαγόμενων στα ελληνικά ΑΕΙ;
        
Σχεδόν κάθε μέρα συμβαίνουν αυτοκινητικά δυστυχήματα είτε λόγω κακών οδοστρωμάτων είτε αμελέστατων οδηγών  ή πεζών. 518 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πρώτο 10μηνο τ.έ. Είναι κρίμα να χάνουν τη ζωή τους ή να ακρωτηριάζονται άνθρωποι, προ πάντων νέοι.
      
Η οπαδική βία πατάσσεται αδιακόπως, αλλά ανθίσταται πεισματικά στα διάφορα μη λυσιτελή, κατά τα ειωθότα, κυβερνητικά μέτρα.

Η μανδάμ Λαλέ, εικαστική, κατά δήλωση,  καλλιτέχνις, βεβηλώνει  το εθνικό σύμβολο και αρκετοί επικροτούν το έργο της. Θα τρίζουν τα κόκκαλα της κυράς τής Ρω.

Οι σεισμοπαθείς του Αλκαλοχωρίου περιμένουν 3 χρόνια την αποκατάστασή τους με την κρατική συνδρομή.  Όπως οι σεισμοπαθείς της Δραπετσώνας περίμεναν 12 χρόνια. Να μην παραπονούνται, λοιπόν, οι πλημμυροπαθείς τής Θεσσαλίας, των οποίων η καταστροφή  δεν έχει συμπληρώσει έξη μήνες.  
       
Από την άλλη διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, αλλά και Δήμοι, προσέφεραν δωρεάν χριστουγεννιάτικο γεύμα σε άστεγους, πεινώντες και πενομένους γενικώς δίνοντας την ευκαιρία στον σύζυγο του Τάιλερ να επισκεφθεί τους δωρεάν εστιαζόμενους στα πλαίσια της εκστρατείας του για κοινωνική δικαιοσύνη και να εμπλουτίσει το ελληνικό λεξιλόγιο λέγοντας, ότι πρέπει να εξαλειφθεί η «αστεγία». Την ώρα που οι υποφέροντες από την ακρίβεια υπόλοιποι συμπατριώτες κατέκλυζαν όλους τους τουριστικούς προορισμούς, ταβέρνες και εστιατόρια, πράγμα που εξηγεί γιατί οι ξένοι οίκοι ανοχής αναβάθμισαν επενδυτικώς τη χώρα.
        
Ελέγχεται ως ανακριβής η φήμη, ότι οι τράπεζες ετοιμάζονται να πουλήσουν σε funds τα χρέη των κωμάτων, ώστε να αποκτήσουν τη ρευστότητα που απαιτείται, για να πληρώσουν το πρόστιμο € 42 εκ. που τους επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.   
        
Από το 2024 αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και επανέρχεται το καταργηθέν το 2012 επίδομα προϋπηρεσίας. Χαράς ευαγγέλια για τους εργαζόμενους, αλλά όχι για τους εργοδότες που ζητούν φοροαπαλλαγές [φοροαπαλλάξεις για κάποιον εξ αυτών] για να αντεπεξέλθουν στην αύξηση του εργατικού κόστους.        
          
Την εορταστική ατμόσφαιρα ήλθε δυστυχώς να αμαυρώσει η ταλαιπωρία των πολιτών που προσπαθούν να καταλάβουν ποία η διαφορά μεταξύ μπλε, κίτρινου και πράσινου τιμολογίου τής ΔΕΗ.
       
Κατά τα λοιπά εκατομμύρια ανθρώπων ξεσπιτώνονται και εκατοντάδες χιλιάδων ζωών χάνονται στα πεδία των μαχών σε Ουκρανία και Παλαιστίνη, ενώ δεν παραλείπουμε να υπενθυμίζουμε, ότι στη διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου κηρύχθηκε εκεχειρία επί μία ημέρα, στη διάρκεια της οποίας οι αντιμαχόμενοι στρατιώτες αντάλλαξαν ευχές και δώρα γιορτάζοντας αγκαλιασμένοι τη γέννηση του Θεανθρώπου, πριν αλληλοσκοτωθούν την επομένη.   

Σώτος