Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

kalamitsis2«Στις αρχές του 1831 ο Καποδίστριας αντιμετώπισε δύο ξεχωριστές ανταρσίες από αντίθετες πλευρές. Από τη μια πλευρά ήταν οι πλοιοκτήτες και οι έμποροι της Ύδρας, και από την άλλη ήταν οι περήφανοι οπλαρχηγοί της Μάνης υπό την ηγεσία της οικογένειας Μαυρομιχάλη. Το κύριο ζήτημα και για τις δύο πλευρές ήταν η φορολογία. Η κεντρική κυβέρνηση προσδοκούσε ότι οι πλουσιότεροι υπήκοοί της θα παρείχαν σημαντικά κονδύλια για τη λειτουργία της.

Ιδίως οι Μανιάτες δεν είχαν πληρώσει ποτέ φόρους στους Οθωμανούς και τώρα αρνούνταν να πληρώσουν στους εκπροσώπους του Καποδίστρια. Οι πλοιοκτήτες των νησιών είχαν τους δικούς τους επωφελείς διακανονισμούς με τους Οθωμανούς πριν από την Επανάσταση. Τώρα απειλούνταν με φόρους τους οποίους δεν είχαν πληρώσει ποτέ προηγουμένως. Αυτές και άλλες ομάδες συμφερόντων στη χώρα όχι μόνον δεν ήθελαν να συμβάλουν στα έσοδα του κράτους, αλλά αντιμετώπιζαν το κράτος ως πηγή περαιτέρω πλουτισμού τους. Υποστήριζαν ότι είχαν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος επί μία δεκαετία πολέμου. Οι καταστροφές δέκα ετών είχαν κάνει φτωχούς τους πάντες και το δημόσιο ταμείο ήταν άδειο. Οι ανταρσίες εναντίον του Καποδίστρια ήταν στην ουσία εξεγέρσεις κατά των φόρων».

Από το βιβλίο τού Roderick Beaton «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» [σελ. 153-154]

Σώτος – αθεράπευτος αντιγραφεύς.

Υ.Γ. 1] Και ερωτώ μονότονα για πολλοστή φορά: γιατί δεν επαναφέρουν την έκπτωση των ιατρικών δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή τών ιατρών που έχει φθάσει στα ύψη; Ναι, την έκπτωση που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017.

kalamitsis12] Ο σύζυγος της Μαρέβας σεργιάνισε και πάλι σε σούπερ μάρκετ για να ελέγξει δήθεν τις τιμές των προϊόντων. Έβγαλε και selfies με καταναλωτές, οι οποίοι του υπέβαλαν διάφορες αδιάφορες ερωτήσεις εκτός από τη μία και μοναδική: «πότε θα εξοφλήσει η ΝΔ τα € 400 εκ. που χρωστάει στις τράπεζες;». Οι οποίες τράπεζες παρεμπιπτόντως έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα όλων μας, για να ανεβάζουν τα επιτόκια από π.χ. 2% σε 9% και να ιδρύουν αλλοδαπές θυγατρικές εταιρείες ειδικού σκοπού [funds], στις οποίες πωλούν απαιτήσεις κατά των αδύναμων κατά κανόνα δανειοληπτών, οι οποίες εταιρείες ειδικού σκοπού αναθέτουν με τη σειρά τους σε εταιρείες διαχείρισης την είσπραξη των απαιτήσεων [servicers] ενεργώντας εν παντί ως μη δικαιούχοι και μη υπόχρεοι διάδικοι, όπως έκρινε ο Άρειος Πάγος εν Ολομελεία με την απόφαση 01/2023 εν ριπή οφθαλμού [συνεδρίαση 26.01.2023, έκδοση απόφασης 09.02.2023].

3] Ο σύζυγος του Τάϊλερ δήλωσε, ότι δεν έγινε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να χάσει τις εκλογές. Τί άλλο θ’ ακούσω Θεέ μου!