Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρόβα ολοκληρωτισμού.

oloklirotismosςΑς υποθέσουμε πως κάποιος από εμάς είχε πέσει εδώ και κανά χρόνο σε κώμα και πως ξύπναγε σήμερα ανίδεος βέβαια για όσα έχουν συμβεί. Θα κοίταζε γύρω του και θα έβλεπε να κυκλοφορούν ελεύθερα μόνον οι δυνάμεις καταστολής, και όλοι οι πολίτες έντρομα ανθρωπάκια να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και να χρειάζονται ειδικές άδειες για την παραμικρή κυκλοφορία τους.

Τί θα του πέρναγε πρώτο απ' το μυαλό; Τί θα πρωτοσκεφτόταν; Χούντα! Ακριβώς.

Ας δεχτούμε τώρα πάλι πως τα μέτρα καθολικής απαγόρευσης ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών είναι αναγκαία και ευεργετικά για την υγεία του πληθυσμού όπως διατείνεται η κυβέρνηση και η πλειοψηφία (βεβαίως βεβαίως -λείπει ο Μάρτης απ' την Σαρακοστή;) της αντιπολίτευσης, αν και κορυφαίοι ειδικοί επιστήμονες ανά τον κόσμο καθώς και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αμφισβητούν ήδη το κατά πόσο τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους χωρίς δραματική ενίσχυση των δομών Υγείας μπορούν να προσφέρουν τίποτε άλλο εκτός από μιά παράταση της παγκόσμιας αγωνίας, και (σαν βάσιμη υποψία) μία σημαντική εκδούλευση στο παγκόσμιο σύστημα τραπεζών-μεγάλων εταιρειών-φιλιλεδοκυβερνήσεων, κάνοντας μιά πρόβα ολοκληρωτισμού για κάθε ενδεχόμενη μελλοντική του χρήση εναντίον των λαών της γης.

Αυτή η επιδημία-πανδημία γάντι ήρθε και ταίριαξε στις επιδιώξεις του συστήματος, τόσο που έδωσε τροφή για ακραία ή λιγότερο ακραία σενάρια συνομωσίας, τα οποία προς το παρόν βεβαίως απορρίπτονται, μέχρι να επιβεβαιωθούν (ο μη γένοιτο) κάποια άλλη ίσως στιγμή στο μέλλον.

Ας δούμε τώρα κάτι άλλο. Το άρθρο 5 του ελληνικού Συντάγματος (οι επισημάνσεις, υπογραμμίσεις κλπ είναι του blog). Να λάβουμε εδώ υπ' όψιν πως οι παράγραφοι 1 και 3 του άρθρου 5 είναι τόσο καθοριστικές για το πολίτευμα ώστε δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση σύμφωνα με το άρθρο 110 του ίδιου του Συντάγματος.

Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία).

1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Aπαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.
3. H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Kανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.
**4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.
5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

**Eρμηνευτική δήλωση: Στην απαγόρευση της παραγράφου 4 δεν περιλαμβάνεται η απαγόρευση της εξόδου με πράξη του εισαγγελέα, εξαιτίας ποινικής δίωξης, ούτε η λήψη μέτρων που επιβάλλονται για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της υγείας ασθενών, όπως ο νόμος ορίζει.

Τί καταλαβαίνουμε ίσως εδώ;
Μα πως η κυβέρνηση (λέγε με  πρωθυπουργό) με μιά φοβερή ακροβασία στηριγμένη στην Ερμηνευτική δήλωση επί της παραγράφου 4 έχει παραβιάσει την προσωπική ελευθερία των πολιτών.

Η ακροβασία συνίσταται στο ότι στο Άρθρο 3, καθώς και στην Ερμηνευτική δήλωση αναφέρεται μία ρητή "λεπτομερειούλα": ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ.

Υπάρχει εδώ στα γεγονότα που ζούμε κάποιος σχετικός νόμος;
Ποιός νόμος; Με κλειστό το κοινοβούλιο;
Εκτός κι αν νόμος είναι η βούληση του εκάστοτε πρωθυπουργού.
Να λοιπόν η ακροβασία, να και η υφέρπουσα χούντα.
Να και η (διεθνής) πρόβα ολοκληρωτισμού με αφορμή την επιδημία.

Ο φόβος - και οιονεί βεβαιότητα - είναι πως στο μέλλον με άλλες τυχούσες αφορμές (κι άλλες επιδημίες ή "επιδημίες", φυσικές κατατροφές, "πάταξη της τομοκρατίας" και λοιπά εμπριμέ) οι περιοριστικές της ελευθερίας απαγορεύσεις θα επανέλθουν δριμύτερες, αφού προηγηθούν οι "κατάλληλες" από τα ΜΜΕ εκφοβιστικές-εκμαυλιστικές πρακτικές, όπως άλλωστε έγινε και στην σημερινή κατάσταση.

Α, και κάτι τελευταίο. Να μην το ξεχάσουμε.

Ένας Κούλης, ένας Μπουμπούκος και διάφοροι άλλοι που το 2012-2013-2014 κλείνανε  νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, απέλυαν γιατρούς, απειλούσαν ή υποσχόντουσαν ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Υγείας, έχουν καμία σχέση με τον σημερινό "Εθνικό Ηγέτη", τον υπουργό Ανάπτυξης (τρομάρα μας) και διάφορους άλλους που πλασάρονται ως υπέρμαχοι και προασπιστές της υγείας του λαού;

Οι ίδιοι είναι;

Α, μάλιστα!

Πηγή : http://mandatoforos.blogspot.com/2020/03/blog-post_24.html#more