Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το ψάρι από το κεφάλι βρωμοκοπάει ή κατ’ εικόνα και ομοίωσιν No 2

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

shiftΕυθύς ως ανακοινώθηκαν τα πρώτα έκτακτα μέτρα λόγω κορωναϊού, άρχισαν τα όργανα.

Γιατί να συμψηφισθεί με την άδεια αναψυχής η αναγκαστική άδεια των μισθωτών που απασχολούνται σε επιχειρήσεις, οι οποίες υποχρεούνται να κλείσουν; Είναι γεγονός, ότι δικαιολογητικός λόγος της ετήσιας άδειας του μισθωτού  είναι η αναπλήρωση των δυνάμεών  του, για να συνεχίσει την εργασία του το επόμενο έτος. Όμως, εν προκειμένω έχουμε κατάσταση εξαιρετικά έκτακτης ανάγκης. Γιατί δεν πρέπει και οι μισθωτοί να εισφέρουν στην αντιμετώπισή  της;

Οι εκπαιδευτικοί, λέει, αντέδρασαν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία με διάφορα επιχειρήματα τύπου:

α] δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με τους Η/Υ. Αν είναι δυνατόν!
β] δεν έχουν όλοι οι μαθητές Η/Υ. Αν είναι δυνατόν! Ούτε  τηλεόραση; Και ποιοί τα ισχυρίσθηκαν αυτά; Αυτοί που αναπαύονται τρεις μήνες τον χρόνο μετ’ αποδοχών, αυτοί που επιδίδονται  σε προσοδοφόρα ιδιαίτερα μαθήματα άνευ αποδείξεως, αυτοί που δεν συνέστησαν μία  Επιτροπή να προτείνει λύσεις. Αρκεί που δήλωσαν ότι δεν είναι εφικτή η εξ αποστάσεως διδασκαλία; Αν είναι δυνατόν!

Από την άλλη, εν μέσω πολεμικής κυριολεκτικώς ατμόσφαιρας, ακούγονται από αριστερομαλάκια  παρλαπίπες τύπου: ΜΑΤατζήδες ποδοπατούν στον Έβρο πρόσφυγα και του σκίζουν τα χαρτιά. Πρόσφυγας; Χαρτιά;      

Στη Ρόδο, λέει, λειτούργησε χθες λαϊκή αγορά παρά την απαγόρευση. Στα Κύθηρα λειτούργησε ο Μητροπολίτης παρά την απαγόρευση, εδιώχθη, συνελήφθη και αφέθη ελεύθερος. Ιατρός τού νοσοκομείου Πρεβέζης, λάτρης της χιονοδρομίας, μετεκινήθη προς τούτο εις Βουλγαρίαν, όπου και ετσίμπησε τον ιόν. Επανήλθε και ανέλαβε υπηρεσίαν πυρέσσων, ως εάν μη συνέβη τίποτε. Τί; Δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα; Διετάχθη ΕΔΕ; Κι’ αν δεν συγκροτηθεί  εντός έτους το Πειθαρχικόν Συμβούλιον, θα επανέλθει πάραυτα ως ο φακελάκιας χειρουργός του Ευαγγελισμού;  

Και καθώς έγραφα τούτες τις αράδες, έλαβα τόδε  μήνυμα:        

Διαβάζοντας τρία διαφορετικά ΜΜΕ παρατηρούμε πόσο διαφορετικά παρουσιάζεται η ίδια είδηση!
Οι τρείς Παλαιστίνιοι που έκαψαν μία δομή κάποιας ΜΚΟ στη Μυτιλήνη γίνονται απλώς αλλοδαποί. Το συμβόλαιο Θανάτου δεν υπάρχει στο ΑΠΕ κ.ο.κ.....

Αρα, διαλέγουμε, παίρνουμε και είμαστε  όλοι ευχαριστημένοι!

https://www.stonisi.gr/post/7838/symvolaio-emprhsmoy-sto-one-happy-family

http://www.topontiki.gr/article/374634/symvolaio-katastrofis-toy-one-happy-family-deihnoyn-oi-syllipseis-gia-ton-emprismo

Οι ίδιοι που δεν υποφέρουμε τον ζυγό τής απομόνωσης στο σπίτι, διότι εμάς δεν μας πιάνει ο ιός ούτε και τον μεταδίδουμε. Και στο κάτω-κάτω οι ειδικοί ξέρουν καλλίτερα από εμάς; Εμείς  τί είμαστε δηλαδή; Αγράμματοι ή ζώα; Αν πω «και τα δύο», θα με χαρακτηρίσουν «ζωοφοβικό». Εγώ, όμως, επαίρομαι που είμαι!

Αναρωτιέμαι τί θα μου συμβεί, αν κατέβω στον δρόμο και πλακώσω έναν τύπο που κυκλοφορεί ασκόπως κατά παράβαση των κυβερνητικών οδηγιών. Θα δεχθεί, άραγε, το δικαστήριο, ότι εκινήθην εκ δικαιολογημένης αγανακτήσεως εξ αιτίας τού ότι ο παθών προέβη προηγουμένως ενώπιόν μου σε πράξη «ιδιαίτερα σκληρή ή βάναυση»;   

“Άρθρο 308 -  Σωματική βλάβη

1. Όποιος προξενεί σε άλλον σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας του τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή. Αν η κάκωση ή βλάβη της υγείας που του προξένησε είναι εντελώς ελαφρά, τιμωρείται με παροχή κοινωφελούς εργασίας.
2. ……
3. ………...
4. Ο υπαίτιος της πράξης της παραγράφου 1 είναι δυνατό να απαλλαγεί από κάθε ποινή αν παρασύρθηκε στην πράξη από δικαιολογημένη αγανάκτηση, εξαιτίας μιας αμέσως προηγούμενης πράξης που τέλεσε ο παθών εναντίον του ή ενώπιόν του και που ήταν ιδιαίτερα σκληρή ή βάναυση».

Υ.Γ. 1] Μήνυμα φίλου εκ Πατρών: «Η εξοργιστική καί αντικοινωνική απείθεια πολλών εξ ημών στίς αγωνιώδεις προτροπές τών αρμοδίων νά περιορίσουμε τίς άσκοπες μετακινήσεις μας, ανακαλεί στήν μνήμη μου κάτι πού λέει στήν «Ιστορία τής Αγγλίας» ο André Maurois, εξ αφορμής μάλιστα τής «μαύρης πανώλης» πού εθέρισε επί πέντε περίπου έτη τούς ευρωπαϊκούς καί ασιατικούς πληθυσμούς μεσούντος δέ τού Εκατονταετούς Πολέμου. «Τρία τινα αποβαίνουν ανεξέλεγκτα άν μείνουν ατιθάσευτα: η πλημμύρα, η πυρκαϊά καί τό πλήθος τών μικρών ανθρώπων»!

Ως γνωστόν, εν Ελλάδι, εντελώς προσφάτως έχουμε λάβει πικράν πείραν τών δύο πρώτων. Νά ελπίσουμε ότι η προσεχής συμπεριφορά μας θά διαψεύσει κατά τό έν τρίτον τουλάχιστον τόν αφορισμό τού Γάλλου Ακαδημαϊκού; Ίδωμεν».

2] Και το επίκαιρο άσμα του Λουκιανού

https://www.youtube.com/watch?v=5qi0J5KbITo&list=RD5qi0J5KbITo&index=1

3] Και βέβαια, πώς θα μπορούσα να παραλείψω την ανάρτηση του έγκριτου κ. Ν. Καρανίκα, ο οποίος υποδέχθηκε το πρωθυπουργό στο μέτωπο της λογικής, επειδή το μόνο που απασχολεί την αριστερά, λέμε και καμμιά μ…., είναι αν ο ιός μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία ή όχι.   

«Καλώς ήρθατε στο μέτωπο της λογικής κύριε Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κύριος Μητσοτάκης πιέστηκε από το μέτωπο της λογικής που άρχισε να διογκώνεται μετά  την κοινωνικά επικίνδυνη, αντιδραστική και αντιεπιστημονική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τον Κορονοϊό (Covid 19). Παρενέβη εγκαίρως πριν ξεφτιλίσουν και άλλο το κόμμα και την κυβέρνηση κάτι βουλευτές του και βουλευτίνες καταλήγοντας γονυπετείς στην εκκλησία για τη «θεία κοινωνία», το αντίδωρο της πίστης, για την ψήφο. Γνωρίζει πολύ καλά ότι τέτοιες άγιες μέρες ο κόσμος θα πήγαινε  στις εκκλησίες, όπως κάθε Πάσχα, και οι ασπασμοί με τα έθιμά μας θα μας αποδεκάτιζαν μαζικά.

Το μέτωπο λογικής που άτυπα δημιουργήθηκε από πολίτες, φορείς, συλλογικότητες, οργανισμούς ήταν αυτό που οδήγησε τον κύριο Μητσοτάκη να διαχωρίσει, λίγο, λόγω συγκυρίας, την εκκλησία από το κράτος και την διοίκηση του, την πίστη από την Λογική. Κατάλαβε ότι δεν χρειάζεται να είναι άθεος, αριστερός, άπιστος, για να είναι λογικός με την πανδημία και τους θανάτους  που προκύπτουν από την κακή αντιμετώπιση του.

Ήταν μεγάλο το Ρίσκο. Είναι μια κίνηση που θα δυσαρεστήσει την συντηρητική του πτέρυγα, τους θρησκόληπτους, τους δογματικούς, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είτε χριστιανοί είτε άλλης θρησκείας, είτε ανήκουν στην αριστερά, είτε είναι φιλελεύθεροι, φιλελεύθερες,  άθεοι και άπιστοι, όλοι οι λογικοί άνθρωποι ανακουφίστηκαν με την εξαγγελία, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως ανακοίνωσε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η Αριστερά, ως μέρος αυτού του άτυπου μετώπου λογικής, λοιδορήθηκε  από τους δογματικούς της ΝΔ και τους εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά δεν υποχώρησε και έτσι συνέβαλε ώστε η πίεση της λογικής  να επηρεάσει στην απόφαση – κρίση, του κυρίου Μητσοτάκη αφήνοντας ένα έντονο κόκκινο χρώμα ως αίσθηση που ταιριάζει και με το Πάσχα των χριστιανών. Το άτυπο μέτωπο λογικής σας καλωσορίζει και σας περιμένουμε σε ανάλογα θέματα που χρειάζονται την Λογική και όχι αναχρονισμό, δεισιδαιμονίες και δογματισμούς».