Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η Standard αναβαθμίζει τους poor.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

afganosΟ οίκος Standard & Poor’s μάς αναβάθμισε από ΒΒ- σε Β. Σίγουρα έλαβε υπόψη του και το γεγονός ότι οι ταξιτζήδες άρχισαν τις διπλομισθώσεις και την επιλογή κούρσας. Μεγάλη ζήτηση, άρα χρήμα.  Όπως τις παλιές καλές εποχές.

Δεν ακούμε για το ύψος του εξωτερικού χρέους. Πόσο να είναι άραγε; € 350 δισ.; Τί ποσοστό τού ΑΕΠ; Η κυβέρνηση τα ρίχνει όλα στην οικοδομή πάλι. Για την αναθέρμανση της κατασκευής κατοικιών. Για να τις αγοράσει ποιός; Προφανώς οι αλλοδαποί που θέλουν να εξασφαλίσουν την golden visa.

https://taxalia.blogspot.com/2014/09/blog-post_859.html
https://taxalia.blogspot.com/2014/09/eeta.html

Γελάω ακόμη με τον τίτλο του τελευταίου νομοθετήματος: «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις»* και με τη δήλωση του Κούλη ότι οι αγορές μάς δανείζουν με αρνητικό επιτόκιο. Κάτι σαν το «οι δανειστές θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν» που έχει πει ο Αλαίκσοις. Δίκηο δεν έχει η Φωτίου που απεφάνθη ότι «τα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης έχουν ως βάση τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ»;

daemΚαθημερινή διαπίστωση: το γραφειοκρατικό τέρας θεριεύει. Το κατωτέρω είναι από την Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για το ΤΑΠ. Το «ΑΓΝΩΣΤΟ» ήταν 2 ώρες και 10΄, όταν έγινε γνωστό.

Για να γίνει μεταβίβαση ακινήτου απαιτούνται τουλάχιστον 10 πιστοποιητικά. Μέσος όρος χρόνου συγκέντρωσης αυτών: 3 μήνες.

Από την άλλη καλωσορίζουμε τους λαθρομετανάστες, διότι «από πότε έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ήξερε» ο Αλαίκσοις;

Επιστρέφουμε ολοταχώς στην κανονικότητα. Απόδειξη: υπό παραίτηση τελεί και ο τρίτος κατά σειρά ανακριτής τής υπόθεσης Noor 1. O δεύτερος παραιτήθηκε και μετανάστευσε εις ΗΠΑ. Ευτυχώς, όμως, που η Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της. Εκδίδει καθημερινώς κάτι διαταγές πληρωμής μούρλια. Τί σημασία έχει που  πλακώνονται Αγγελής, Παπαγγελόπουλος, Μανιαδάκης, Τουλουπάκη, Ράικου, Στουρνάρας κ.λπ. και αναδύουν τόση δυσωδία; Το θέμα είναι να μην καπνίζουμε. Με επιτυχία ολοκληρώνεται η αντικαπνιστική εκστρατεία της κυβέρνησης. Έτσι, θα μειωθούν οι ασθένειες και δεν θα επιβαρύνεται το ΕΣΥ, ώστε να συμπιεσθούν οι δαπάνες περίθαλψης και να μπορεί η χώρα να στέλνει τους Παναγιώτηδες Ραφαήλ στο εξωτερικό για ειδική θεραπεία.

Στη χθεσινή δοξολογία στη Θεσσαλονίκη επί τη εορτή τού πολιούχου της πόλης, το εκκλησίασμα έψαλε και τον εθνικό ύμνο. Ο πρωθυπουργός δεν κούνησε το χειλάκι του. Αναχρονιστικά πράγματα για τους λάτρεις του πολυπολιτισμού. Πώς το είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός του επί των Εξωτερικών Μίλτος αρμόδιος για θα ευρωπαϊκά θέματα; «Είναι δικαίωμα του καθενός να καίει τη σημαία».

Άλλο φοβερό ζήτημα που απασχόλησε την επικαιρότητα είναι το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να υπάρχουν ανήλικοι στην αίθουσα όπου προβάλλονται οι «Ενήλικοι στην αίθουσα». Αφού το λέει ο τίτλος της ταινίας, τί δεν καταλαβαίνουμε;

Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουμε. Και το δείξαμε ακόμη μια φορά στην περίπτωση του μικρού Ραφαήλ. Απλοί πολίτες συγκέντρωσαν τα χρήματα για τη θεραπεία του στο εξωτερικό. Εις πείσμα του αγκυλωμένου κρατικού μηχανισμού.

*https://ribandsea.gr/articles/2336-psifizoume-kai-7-500-000-selides-ama-laxei-na-oum-idiotikopoioyme-kai-tin-poutana-ti-mana-mas-gia-tin-karekla