Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το θράσος, η αυθάδεια, η αναίδεια και της δικαστικής εξουσίας ως δείγμα ακραίας αντικοινωνικής συμπεριφοράς και αμορφωσιάς.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

xeftilaΠρο ημερών μου εδιηγείτο φίλος τις περιστατικό από πολυκατοικία στο Λουτράκι. Οι παραθερίζοντες ένοικοι παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στην πυλωτή, όπου δεν υπάρχουν διακριτές και εξατομικευμένες θέσεις στάθμευσης. Είθισται, λοιπόν, να αφήνει καθένας ένα σημείωμα με το τηλέφωνό του, ώστε, αν εμποδίζει κάποιο άλλο αυτοκίνητο, να του τηλεφωνούν, για να κατέβει και να μετακινήσει το όχημά του. Η μόνη που αρνείται  να το πράξει είναι μία ένοικος, η οποία στις ευγενικές  παρακλήσεις των λοιπών ενοίκων απήντησε με περισσή θρασύτητα: «Είμαι εισαγγελεύς Εφετών και μη με ενοχλείτε». Δυστυχώς η ιδιότης τής κυρίας [τρόπος του λέγειν] εισαγγελέως δεν επέτρεψε στους λοιπούς να της απαντήσουν «χεστήκαμε» και να την αναφέρουν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, όπου η κερία υπηρετεί. Διότι αναλογίζονται, τί θα μπορούσε να συμβεί, αν έπεφταν στα χέρια της. Έτσι, λοιπόν, η κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη μεταξύ και των δικαστικών λειτουργών εκτρέφει τον ραγιαδισμό και διαιωνίζει την αυθάδεια οποιασδήποτε εξουσίας, από τον τελευταίο ανθυποκλητήρα μέχρι την τελευταία εισαγγελέα Εφετών. Και μετ’ ου πολύ ακούω την είδηση ότι ανωτάτη δικαστικός κάλεσε την Αστυνομία, επειδή δεν εύρισκε στον Ευαγγελισμό τον θεράποντα ιατρό οικείου αυτής προσώπου. Και κατέφθασαν παρακαλώ 2 αστυνομικοί, για να τη συνδράμουν στον εντοπισμό τού ιατρού. Με ποιο δικαίωμα μανδάμ; Και σεις ρε αστυνομικοί και οι διοικητές σας, τόσο ψοφίμια είσθε;

Κατά τα λοιπά βομβαρδιζόμεθα επί διήμερον με το τραγικό δυστύχημα από την πτώση του ελικοπτέρου με 3 θύματα. Συμπέρασμα μέχρι σήμερα: τίποτε δεν αποκλείεται. Και γαμώ την ενημέρωση. Κάποιοι δημοσιοποίησαν έγγραφο περυσινό προς τη ΔΕΗ, με το οποίο εφιστάτο η προσοχή της ως προς τον κίνδυνο δυστυχήματος από τα δυσδιάκριτα και σε χαμηλό ύψος καλώδια ηλεκτροδότησης της περιοχής, όπου έπεσε το ελικόπτερο. Η αβελτηρία παρούσα και εδώ. Ουδείς δημοσιογράφος, όμως, ρώτησε τους παραλήπτες τού εγγράφου, γιατί επί ένα και πλέον έτος δεν έκαναν τίποτε. Τον Παπαγεωργόπουλο τον καταδίκασαν, επειδή παρέλειψε να  ελέγξει τους υπεξαιρέτες τού Δήμου, του οποίου αυτός προΐστατο. Τους αρμοδίους της ΔΕΗ ποιός εισαγγελέας θα τους διώξει και ποιος δικαστής θα τους δικάσει για ανθρωποκτονία δια παραλείψεως; Πάντως όχι η κ. εισαγγελεύς που δεν θέλει να την ενοχλούν, για να μετακινήσει το όχημά της. Ούτε η ανώτατη δικαστικός που είχε το θράσος να καλέσει την αστυνομία, για να εντοπίσει τον γιατρό που αναζητούσε.   

Ευτυχώς που αλλάζουμε σελίδα ως προς τα θυλάκια που θα υποδεχθούν τις μίζες των επικείμενων δημόσιων έργων.  Διότι κατά τα άλλα τίποτε δεν αλλάζει.  Εξ ου και το ΚΑΣ ξεμπλόκαρε, λέει, την επένδυση στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Ομόφωνα. Με την αυτή σύνθεση προφανώς που εξέδιδε ομόφωνα τις αποφάσεις, με τις οποίες μπλόκαρε την επένδυση. Αυτήν που θα κάνει ο Λάτσης με δάνεια που θα πάρει από την Εθνική τράπεζα. Ή μήπως από την ΑΛΦΑ; Ίσως από τη Eurobank. Δεν αποκλείεται από την Πειραιώς. Μπορεί και από την Αττικής. Πιθανότατα από ένα κονσόρτσιουμ τραπεζών. Κι’ ο Μελισσανίδης δεν απέκτησε τον ΟΠΑΠ με δάνειο από ελληνική τράπεζα; Η φήμη, πάντως, ότι το ΚΑΣ ήταν ανυποχώρητο στην απομόνωση τριών στρεμμάτων, όπου θα καλλιεργούνται ραπανάκια, ώστε να δοθεί ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή, ελέγχεται ως ανακριβής.   

Κερδάμε αδέρφια σε όλα τα ταμπλό με το αιποιταιλεικώ κράτως της νέας λαοπρόβλητης κυβέρνησης, τη στιγμή που οι Βρεταννοί απειλούνται με λοιμό, λιμό και καταποντισμό, αν αποχωρήσουν από την ΕΕ, χωρίς να υποκύψουν στις απαιτήσεις της Γερμανίας. Κάτι μου θυμίζει αυτό. Ναι, τότε που οι επαΐοντες μας ενημέρωναν, πως αν εγκαταλείψουμε το ευρώ και γυρίσουμε στη δραχμή, θα πεινάσουμε και δεν θα έχουμε ούτε φάρμακα. Ενώ τώρα με το ευρώ σκίζουμε! Χωρίς ευρώ θα είχαμε περισσότερα θύματα στη Μάνδρα με τις πλημμύρες, στο Μάτι με την πυρκαγιά, στη Σάμο με τη μπασκέτα, στον Πόρο με το ελικόπτερο.    

Άσταδιάλα ρε!