Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ρόμπες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ: Όταν ο Αμβρόσιος έλεγε λεβέντη τον Τσίπρα.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

amvrosiosΤην ίδια ώρα πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξεπεράσει τις εντυπώσεις που άφησε η στάση του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος ....πάντως επέμεινε στις θέσεις του ότι η επίσκεψή του στο ίδρυμα ήταν μια σωστή κίνηση και πως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί.

Την ίδια ώρα η νέα παρέμβαση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου έφερε νέο πονοκέφαλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι τόσο για τις «ευλογίες» του προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο για την υπενθύμιση του πως υπήρξε για ένα διάστημα και ο ίδιος υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα.

Το 2015 ο Μητροπολίτης έγραφε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του ιστότοτο:

«Από τις πρώτες κι’ όλας στιγμές της αναλήψεως των ευθυνών διακυβερνήσεως της πολύπαθης Χώρας μας ο νέος Πρωθυπουργός και οι Συνεργάτες του εφαρμόζουν μια πολιτική, που αποπνέει ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ! Φαίνεται πως πέρασε πια η εποχή των μεγάλων και δουλικών ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ σε ΟΛΑ! Περάσαμε στην εποχή της αντιστάσεως! Στην μανία των Ευρωπαίων κατακτητών μας, λέγε με Τρόϊκα κλπ, αντιτάσσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια! Η στάση του κ. Τσίπρα μας γεμίζει τα στήθη με υπερηφάνεια! Αλλωστε είναι σε όλους γνωστόν, ότι οι μεγάλες νίκες στην πορεία του Εθνους μας ποτέ δεν κατακτήθηκαν από τα Μεγάλα ΝΑΙ, αλλά από τα μεγάλα ΟΧΙ! Αθάνατο παραμένει στη μνήμη μας και στην καρδιά μας το «Μολών λαβέ»του Λεωνίδα και το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά»!

«Δόξα τω Θεώ, λοιπόν, διότι με Πρωθυπουργό τον ακάματο κ. Τσίπρα οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας μαθαίνουν τώρα, ότι ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΔΟΥΛΟΙ ΑΛΛΑ ΕΤΑΙΡΟΙ της Ευρωπαϊκής Ενώσεως! Για πρώτη φορά ακούσθηκε η διαμαρτυρία: «Κύριοι, στο ζήτημα επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρώπη, γιατί δεν μας ερωτήσατε;» Δεν είμαστε παρείες, είμαστε ισότιμα Μέλη της Ενώσεως»!

«Η τακτική, λοιπόν, του κ. Τσίπρα γεμίζει τα στήθη μας με εθνική υπερηφάνεια! Βεβαίως το παιγνίδι Τσίπρα είναι πολύ επικίνδυνο! Μπορεί να εξοργίσει τους Ευρωπαίους δανειστές-δολοφόνους μας, αλλά είναι καλύτερα μια έντιμη πενία από μια ευτελιστική και ταπεινωτική ευπορία! Εμείς πιστεύουμε, ότι ο Πρωθυπουργός θα κερδίσει την μάχη, θα ανατρέψει τα δεδομένα. Τα άκρως ευτελιστικά, αν μη εξουθενωτικά, Μνημόνια θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων! Μια νέα εποχή, που θα ανακουφίσει τον Έλληνα, πρόκειται να ανατείλει!».

«Τα πρώτα δείγματα της επερχόμενης νίκης Αλέξη Τσίπρα, της νίκης των Ελλήνων, άρχισαν να φαίνονται ήδη στον ορίζοντα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα εξέφρασε ήδη την πρόθεσή του να μας συνδράμη! Η σκληρή και άκαρδη κα Μέρκελ, θορυβημένη, σπεύδει στη Ουάσιγκτον! Η Ρωσία επίσης εξέφρασε την συμπάθειά της! Οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι έχουν χάσει τον ύπνο τους! Η Ευρώπη άρχισε να μας υπολογίζει! Κάποιοι Πρωθυπουργοί της Ευρώπης ακουούν πια όχι μόνο με προσοχή, αλλά και με στοχαστική διάθεση τις ελληνικές θέσεις και απόψεις!».

«Γεια σου, Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα λεβέντη! Βάλε πια μια τελεία και παύλα, στις μονομερείς και εθνοκτόνες υποχωρήσεις μας! Ο Χριστός μαζί Σου! Η Παναγιά μας στο πλευρό Σου! Καλή επιτυχία για το καλό της Ελλάδος!», ήταν η κατάληξη κειμένου που είχε ανεβάσει τοτε ο κ. Αμβρόσιος στο blog που διατηρεί.