Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δ-ε-ν υ-π-ά-ρ-χ-ο-υ-μ-ε. Πάει και τελείωσε!

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

katsika[Ακόμη και το παρδαλό κατσίκι, μαυρισμένο από τις στάχτες,  έχει μείνει ενεό αρνούμενο να καγχάσει με τα  καμώματα των κυβερνητικών κλόουν].  

1] Απίστευτο και όμως αληθινό. 01.08.2018, ώρα 18:30. Ψηφοφόρος τις επιβαίνει μηχανοκίνητου δικύκλου και
- χωρίς να φοράει κράνος
- ανεβαίνει τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα κινούμενος αντίθετα προς το ρεύμα καθόδου προς Σύνταγμα
- κρατά το τιμόνι με το δεξί χέρι
- στο αριστερό χέρι έχει ένα χάρτινο κύπελλο με καφέ
- μιλάει στο κινητό, το οποίο είναι σφηνωμένο ανάμεσα στο αριστερό μπράτσο του και στο κεφάλι του, το οποίο μοιραίως γέρνει προς τα αριστερά.

Οι οδηγοί που είναι σταματημένοι στο φανάρι τον βλέπουν και τους πέφτουν τα σαγόνια. Εκείνος απτόητος συνεχίζει να κινείται μιλώντας  στο τηλέφωνο.

«Αυτός έχει δικαίωμα ψήφου ισοσθενούς με τη δική μου; Πάλι καλά που δεν έπινε ταυτόχρονα τον καφέ του!» μονολόγησα.

Την απορία μου έλυσε προχθές ο Πολάκης, ο οποίος δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε αποτελεσματικά στο Μάτι, «αλλά την εικόνα θολώνει ο αριθμός των νεκρών».

Πάντως, επειδή, όπως αρκετοί πιστεύουν, καλλίτερα μια κακή  συμφωνία με τους Σκοπιανούς παρά καθόλου συμφωνία, νομίζω πως εν προκειμένω ισχύει το αντίστροφο: καλλίτερα καθόλου κυβέρνηση, παρά μια κακή κυβέρνηση.
   
2] Ο Κουφοντίνας μετήχθη στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Εκεί  έχουν κατά καιρούς μεταχθεί άλλοι 68 ισοβίτες δήλωσε ο υπουργός και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κοντονής, εξ ου και δεν αντιλαμβάνεται προς τί τόσος θόρυβος για την εν λόγω μεταγωγή. Λόγοι  ισότητος την επέβαλαν. Άλλωστε, η μεταγωγή έγινε στα πλαίσια μετατροπής των φυλακών Κορυδαλλού από φυλακές καταδίκων σε κατάστημα κράτησης υποδίκων. Φοβερή σύμπτωση και αυτή. Όπως εκείνη με τον Γιατζόγλου που κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας του Παπαδήμου και ήθελε να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού, αντί να επανέλθει στις φυλακές Λάρισας, όπου εκρατείτο και από όπου είχε μεταχθεί προσωρινά, για να παραστεί σε δικαστήριο στην Αθήνα. Παρέμεινε τελικά στον Κορυδαλλό κατόπιν απεργίας πείνας, επειδή,  λέει, το Υπουργείο είχε αποφασίσει ήδη να μετατρέψει τις φυλακές Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων ως ο Γιατζόγλου. Φοβερή σύμπτωση και εκείνη. Ήταν τέλη Φεβρουαρίου 2018. 5 μήνες μετά έχει, άραγε, αδειάσει ο Κορυδαλλός  από καταδίκους;

Ουδείς, πάντως, υπέβαλε στον υπουργό τις ακόλουθες ερωτήσεις:

- είναι ο Κουφοντίνας άνθρωπος;
- ήταν ο τελευταίος ισοβίτης που μετήχθη εκτός Κορυδαλλού; Με άλλα λόγια, δεν έχει μείνει ούτε ένας κατάδικος στον Κορυδαλλό, οπότε απέμενε μόνον ο Κουφοντίνας για μεταγωγή;
- όλοι οι κατάδικοι μεταφέρθηκαν ή θα μεταφερθούν στις φυλακές Βόλου ή θα διασκορπισθούν και σε άλλες πόλεις ελλείψει χωρητικότητος στο Βόλο;
- αν η μεταγωγή καταδίκων γίνει και σε άλλες φυλακές, γιατί ο Κουφοντίνας δεν μετήχθη σε μία από τις άλλες;

Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση είναι αποτελεσματική, αλλά ο σύντροφος Λάμπρου, μάρτυς υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν, είναι.

https://thecaller.gr/politiki/o-sinomilitis-ton-tromokraton-panos-lamprou-me-ton-prothipourgo-stis-filakes-diavaton/

3] Η κυβέρνηση θα συγκρουσθεί με τα συμφέροντα δήλωσε για πολλοστή φορά ο υπουργός Σκουρλέτης. Αμάν πια μ’ αυτά τα συμφέροντα. Δεν έχουν όνομα; Τί τον εμπόδιζε να συγκρουσθεί μαζί τους επί 3,5 χρόνια; Μετά τους νεκρούς της Μάνδρας έστω;

Περίεργο πράγμα και τούτο! Αυτά τα ανώνυμα συμφέροντα να πιάνουν στον ύπνο όλες τις κυβερνήσεις. Και μετά από κάθε στραβή να αρχίζει νέα σύγκρουση με τα συμφέροντα, τα οποία αποδεικνύονται ακαταμάχητα με την επόμενη στραβή που σηματοδοτεί νέα σύγκρουση κ.ο.κ. Μήπως επειδή συμφέροντα είναι η έλλειψη βούλησης, η ανικανότητα, ο εφησυχασμός, η ψηφοθηρία και η σίτιση στο Πρυτανείο;  Κι’ αυτός ο  Καρανίκας ρε παιδάκι μου ακόμη να ολοκληρώσει το στρατηγικό σχέδιο πάταξης των συμφερόντων.           

Άσε μας ρε φιλάρα. Μας τα’ παν κι’ άλλοι!