Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μάτι: μικρογραφία και υπόδειγμα του ωχαδερφισμού τής χώρας.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

[Eιδικά αφιερωμένο στους νεομνημονιακούς που ξέρουν να μαζεύουν τα σκουπίδια καλλίτερα από τους παλαιομνημονιακούς]. 

theofrastosΒαρέθηκα, σιχάθηκα ακούγοντας τις δικαιολογίες των κυβερνώντων για την τραγωδία στο Μάτι. Ακόμη περισσότερο σιχάθηκα τους κονδυλοφόρους  που δικαιολογούν τη στάση τους και τα μίσθαρνα κνώδαλα που παίρνουν το μέρος των πωλητικών ανδρεικέλων και προσπαθούν να σκαρφίζονται επιχειρήματα της πλάκας, για να αποδώσουν τους «θεσμικούς κατσαπλιάδες» [Λοβέρδος έφα – θαυμάστε την απάντηση Καρτερού*] άσπιλους και αμόλυντους  στη θρηνούσα κοινωνία. Οι γελοίοι!

Έγραφα την 17.10.2017   

http://www.ribandsea.com/articles/3280-douleies-douleies-douleies-ependyseis-ependyseis-ependyseis-malakies-malakies-malakies.html διεκτραγωδώντας την αβελτηρία και αναλγησία  του Δημοσίου και των μανδαρίνων που το «υπηρετούν».

Σήμερα θα δώσω τη συνέχεια, για να αντιληφθούμε ότι ουδείς ενδιαφέρεται για τη δουλειά του, αρκεί να πέφτει ο μισθός. Και να μην ξεχνάμε ότι το 1ο Μνημόνιο ψηφίσθηκε, επειδή χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε ως χώρα να δανεισθούμε για να πληρώσουμε ΜΙΣΘΟΥΣ και συντάξεις [Καρατζαφύρερ έφα]. Και συνεχίζει η κυβέρνηση να φορτώνει το Δημόσιο με αργόμισθους. Θα διορίσει, λέει, και πυρόπληκτους προς ανακούφιση.
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι τα παιδιά των πυρόπληκτων που έδωσαν φέτος πανελλαδικές, θα πριμοδοτηθούν με 20%. Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά αν αληθεύει, τότε πράγματι δεν είμαστε καθόλου καλά.  Και πάνω στ’ αποκαΐδια η ψηφοθηρία ρε φούστη μου;  Από την Αριστερά [λέμε και καμμιά μ..] ρε φιόγκοι;   

Ας έλθω όμως στο προκείμενο: αφού είχαν περάσει 16 μήνες, στη διάρκεια των οποίων οι μανδαρίνοι του νοσοκομείου αλληλογραφούσαν και συσκέπτονταν  με τους μανδαρίνους του Πολάκη για την επίλυση του τεραστίου προβλήματος «πώς θα πληρώσουν τον πολίτη που έχει στα χέρια του εκτελεστή δικαστική απόφαση», είδα και απόειδα και έλαβα το λεγόμενο απόγραφο της δικαστικής απόφασης, το οποίο και κοινοποίησα στο νοσοκομείο ζητώντας την πληρωμή. Περίμενα 60 ημέρες, για να μπορέσω να προβώ σε αναγκαστική εκτέλεση [για τους θνητούς οφειλέτες η προθεσμία αυτή είναι 3 ημέρες] με την ελπίδα ότι στο μεταξύ το νοσοκομείο θα πληρώσει, αλλά οι ελπίδες μου απεδείχθησαν φρούδες για μία ακόμη φορά.

Έτσι, προχώρησα σε κατάσχεση λογαριασμών του νοσοκομείου στις 4 «συστημικές» τράπεζες. Οι τράπεζες Α και Β δήλωσαν ότι διατηρούν λογαριασμούς τού νοσοκομείου και ότι έχουν δεσμεύσει το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση. Και τότε έγινε αυτό που ξεπερνάει ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία των πιο ορκισμένων εχθρών του Δημοσίου: μου έστειλε επιστολή το νοσοκομείο επισημαίνοντάς μου ότι τα λεφτά πρέπει να τα πάρω από τον  λογαριασμό που τηρείται στην τράπεζα Α, επειδή ο λογαριασμός που τηρείται στην τράπεζα Β χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους σκοπούς.

Δεν πίστευα στα μάτια μου. Απάντησα οργισμένος ότι αυτά είναι θέματα εσωτερικής λειτουργίας του νοσοκομείου και δεν με ενδιαφέρουν και ότι, αντί να έχουν σπεύσει από καιρό να πληρώσουν οικειοθελώς την αποζημίωση του επί 10 έτη ταλαιπωρημένου πολίτη, έχουν το θράσος να μου κάνουν υποδείξεις και ως προς το πώς θα εκτελέσω αναγκαστικώς την απόφαση.      

Τελικά εισέπραξα τα χρήματα από την τράπεζα Β και για να τους τη σπάσω. Ακολούθως τους έστειλα επιστολή ερωτώντας ποία διαδικασία θέλουν να ακολουθήσω για να αποδεσμευθεί ο δεσμευμένος λογαριασμός τους στην τράπεζα Α, αφού εγώ είχα πλέον ικανοποιηθεί. Έχουν περάσει 2 μήνες και ο λογαριασμός στην τράπεζα Α παραμένει δεσμευμένος. Δεν απάντησαν. Δεν τους ενδιαφέρει.  

Πρόκειται για Γ-Α-Ι-Δ-Ο-Υ-Ρ-Ι-Α. Γι’ αυτό και η τραγωδία στο Μάτι δεν πρόκειται να συνετίσει κανέναν. Μετ’ ου πολύ θα ζήσουμε και άλλη τραγωδία και θα ακούμε τις ίδιες μαλακίες για πολιτικές ευθύνες και παρόμοιες παπάρες.

Δ-Ε-Ν  Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ε-Ι  Σ-Ω-Τ-Η-Ρ-Ι-Α!!!

fakirisΚαθότι «Η ατιμωρησία αποτελεί δομικό στοιχείο του υποσυνείδητου του Έλληνα», όπως έχω ξαναγράψει μεταφέρων εύστοχη ρήση Εισαγγελέως από έδρας.
 *http://www.iefimerida.gr/news/431545/agria-kontra-loverdoy-karteroy-gia-toys-katsapliades-syriza-anel