Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κόκα και αντιθέσεις.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

syrigkaΕίναι λυπηρό να χάνει  ένας νέος άνθρωπος τη ζωή του. Οιοσδήποτε και υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Είναι κόμη πιο λυπηρό, όμως, όταν σου προκαλούν οι σχετικές τραγικές ειδήσεις προβληματισμό και συγκρίσεις.

Άκουγα στο ραδιόφωνο ρεπορτάζ για την κηδεία του Σωκράτη Κόκκαλη του νεότερου. Όλος ο επιχειρηματικός κόσμος παρών. Αλλά και πολιτικοί.  Λες και ο αποδημήσας τους γνώριζε όλους αυτούς, οι οποίοι συνέρρευσαν για τον ύστατο χαιρετισμό. Όχι βέβαια. Οι περισσότεροι προσέτρεξαν λόγω του πατρός του, του και εθνικού εργολάβου αποκληθέντος. Εχθροί και φίλοι παρόντες.

Ομολογώ πως παραξενεύτηκα, όταν διαπίστωσα πώς στην εξόδιο ακολουθία παρέστη και ο πρωθυπουργός μαζί με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησής του. Τον γνώριζε τόσο καλά τον αποδημήσαντα και τον πατέρα του; Στην κηδεία του Αριστείδη Αλαφούζου και του Παύλου Γιαννακόπουλου δεν είχε παραστεί.

Μοιραία ο νους μου πήγε στην κοπέλα που κειτόταν αναίσθητη από τα ναρκωτικά στο Πεδίον του Άρεως. http://www.ribandsea.com/articles/3679-o-eftelismos-tis-anthropinis-yparksis-sto-pedion-tou-areos.html

Δεν φοίτησε σε κολλέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Έκανε τα πάντα για τη δόση της. Ίσως και να εκδιδόταν. Ποιός ξέρει πώς να κατέληξε στην κόκα; Ποιάς οικογενειακής τραγωδίας να είναι ηρωίδα;
Διάβασα ότι η οικογένεια του νεκρού παρεκάλεσε αντί  στεφάνων να κατατεθούν χρήματα υπέρ κάποιων κοινωφελών ιδρυμάτων. Σωστό. Και τότε μου ήλθαν στο νου άλλες αγαθοεργές δραστηριότητες επιχειρηματιών με πρωτοστατούσα την κ. Μαρία Βαρδινογιάννη. Λίαν αξιέπαινες.

Η πολιτεία, λοιπόν, δύναται, αλλά αδιαφορεί για τους δύστυχους τοξικομανείς. Δεν ενδιαφέρεται να στήσει αποτελεσματικούς μηχανισμούς απεξάρτησης των άτυχων νέων που πέφτουν στα δίχτυα των ναρκεμπόρων. Κυρίως, όμως, δεν ενδιαφέρεται να στήσει πλέγμα πρόληψης. Ας ενδιαφερθούν οι μεγάλοι επιχειρηματίες λοιπόν. Ας στήσουν αυτοί ένα ίδρυμα που θα περιθάλπει όλα αυτά τα άτομα. Κυρίως, όμως, ας κάνουν κάτι, για να χτυπηθεί στη ρίζα του το ναρκεμπόριο.

Αλλά όταν συρρέουν σε  μία κοινωνική εκδήλωση αυτοί που κατηγορούνται, εμμέσως πλην σαφώς, για ναρκεμπόριο με εκείνους που τους κατηγορούν για ναρκεμπόριο, τί μπορεί να γίνει;