Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Για δες πώς γράφεται η πωλητική ιστορία.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

clownΑμέσως μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του «ετερόκλητου όχλου» [Αλαίκσοις έφα] στη Θεσσαλονίκη, άρχισαν δειλά δειλά τα πρωτοκλανάτα  στελέχια  του ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλουν τον εξ Ανατολών κίνδυνο ως πολύ  μεγαλύτερο κακό από την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία». Κι’ αμέσως αρχίζουν οι Τούρκοι τις μαγκιές, οι οποίες εντείνονται μετά το ακόμη πιο συγκλονιστικό συλλαλητήριο του «ετερόκλητου όχλου» [Αλαίκσοις έφα] της Αθήνας και ενώ ο Χάνος Κλασμένος έχει ρίξει από ελικόπτερο στη θάλασσα των Ιμίων στεφάνι στη μνήμη των 3 πεσόντων αξιωματικών του ΠΝ χωρίς να φοράει στολή βατραχανθρώπου και χωρίς να τολμά, φευ, να πατήσει το πόδι του στα Ίμια, επικυρώνοντας έτσι για μία ακόμη φορά το γκρίζο χρώμα, με το οποίο έχει βάψει το νησί ο «έντιμος» Σημίτης του Χρηματιστηρίου του 1999 και της Μαδρίτης, τότε που ανεγνώρισε μαζί με τον Bungalows ότι η Τουρκία έχει  ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο.

Εκ παραλλήλου, όπως άκουσα, διάβασα και είδα, οι 2 υπάλληλοι του Ταμείου του ΠΑΣΟΚ  παραδέχθηκαν στο δικαστήριο ότι ο Τσουκάτος είχε πάει στο κώμα το 1 εκ. μάρκων που προερχόταν από τη Siemens. Δέκα  χρόνια πριν, όμως, είχαν καταθέσει στην ανάκριση ότι τα χρήματα αυτά δεν είχαν πάει στο ΠΑΣΟΚ. Πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορία του τόπου, αν αυτοί οι δύο είχαν πει τον Ιούνιο του 2008 ότι η Siemens λάδωνε το ΠΑΣΟΚ του έντιμου Σημίτη και του πάναγνου Γιωργάκη. Ο εντιμότατος κ. Μαντζουράνης δεν ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Προέδρου ης Σοσιαλιστικής Διεθνούς ή της Φώφης με τους εν λόγω μάρτυρες, σε αντίθεση με ό,τι είχε κάνει όσον αφορά στη γραμματέα του Χριστοφοράκου και στη Ντόρα Μπακογιάννη.   

Όσο για την άμωμη Δικαιοσύνη, την οποίαν εμπιστεύονται άπαντες σε σημείο  παρεξηγήσεως, εξ ου και απευθύνουν εκκλήσεις για να την αφήσουμε απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της, αναρωτιέμαι για το εξής: στην υπόθεση της Siemens κάποιος κατηγορείται ότι από τα χέρια του πέρασε ένα ποσό που κατέληξε στον Χριστοφοράκο που λάδωσε του ΟΤΕτζήδες. Ακολούθως ο ίδιος κατηγορείται ότι μισό από αυτό  το ποσό δεν πήγε στους ΟΤΕτζήδες,  αλλά σε όσους παρέλαβαν το ελαττωματικό C4-Ι.  Εν συνεχεία κατηγορείται ο ίδιος ότι αυτό το ίδιο μισό ποσό πήγε σε όσους ανέθεσαν το C4-1 στην αμερικανική εταιρεία με υπεργολάβο τη Siemens.   Εντελώς άτεγκτα, αδέκαστα και ανεξάρτητα με γνώμονα τη συνείδηση των δικαστών και τον νόμο. Το πασίδηλον πλέον ότι το 2% όλων των συμβάσεων της Siemens πήγαινε στα κώματα ουδένα απασχολεί.  

Για το σκάνδαλο Novartis θα στηθούν λέει στη Βουλή 10 κάλπες για να ψηφίσουν οι βουλευτές, αν και για ποιούς εμπλεκόμενους πωλητικούς θα συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή. Μία κάλπη για τον κάθε «κάλπη». Γιατί  10 κάλπες και όχι μία; Εξ όσων άκουσα, και οι 10 πωλητικοί τα πήραν, όπως υπολογίζουν, εκτιμούν, φαντάζονται και εικάζουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Με ποιό κριτήριο ένας βουλευτής θα ρίξει ΝΑΙ στην κάλπη για τον Σαμαρά και ΟΧΙ στην κάλπη για τον Βενιζέλο ή το αντίστροφο; Με το ποιός πήρε τα λιγότερα ή με το ποιός τα πήρε με τον πιο περίτεχνο τρόπο;

Ο κ. Γαβρόγλου μετατρέπει λέει ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς σε ΑΕΙ, ήτοι Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Αν υποψιαστώ ότι εκεί θα διοριστεί η Μπέττυ, θα τρελλαθώ. Η φήμη ότι τούτο θα γίνει «για να πάψει να κλαίει κάθε 5 του Ιούλη» ελέγχεται ως ανακριβής. Άντε και στη μετατροπή των ΙΕΚ σε ΑΕΙ. Τόσα ψηφαλάκια υπάρχουν και εκεί.  Άλλωστε, δεν απαιτούνται και σημαντικά δα προσόντα για να το παίξεις καθηγητής ΑΕΙ. Στην Ελλάδα «είσαι ό,τι δηλώσεις», όπως απεφάνθη ο Τσαρούχης, και φυσικά «γίνεσαι ό,τι θέλει το κώμα σου».

Τελευταία απορία: οι εξαγγελθείσες αυξήσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν μετά ή πριν από την αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων;