Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Especially dedicated to Mr. N. Karanikas, special advisor to the Prime Minister’ s Strategic Planning Bureau.

Ήλθε ο υδραυλικός στο σπίτι κι’ αφού τελείωσε τη δουλειά του  τον ρώτησα τί του οφείλω. Ακολούθησε ο εξής διάλογος.

- 50 + 12 ΦΠΑ = 62.
- Δεν θέλω απόδειξη. Να σου δώσω 40;
- Δεν γίνεται.
- Γιατί;
- Ακούστε κύριέ μου. Δύο παιδιά μου πάνε στο Δημόσιο σχολείο της περιοχής μου και έχουν καταπληκτικούς δασκάλους. Μερικοί απ’ αυτούς κάνουν δωρεάν το απόγευμα δίωρο μάθημα στους αδύναμους μαθητές. Ο Βενιαμίν της οικογενείας πηγαίνει σε έναν εξαίρετο δημοτικό  παιδικό σταθμό όση ώρα δουλεύει η γυναίκα μου.

Χθες άνοιξε η μύτη μου και έτρεχε αίμα ασταμάτητα. Πήγα στο εφημερεύον νοσοκομείο και σε 40΄είχα τελειώσει. Εκπληκτικοί οι γιατροί και οι νοσοκόμοι. Δεν είδα ούτε ένα ράντζο. Όσο περίμενα τη σειρά μου διάβασα στην εφημερίδα ότι προφυλακίσθηκε ο πρώην υπουργός Σκορδοπούτσογλου για ρεμούλα και ένας δικαστής παύθηκε από τα καθήκοντά του, επειδή βρέθηκε με € 5.000.000 που δεν μπορούσε  να δικαιολογήσει. Ένας άλλος τύπος αύξησε τον μισθό του στο 5λάσιο και την επόμενη ήταν σπίτι του. Όλοι οι διορισμοί  στο Δημόσιο γίνονται με αδιάβλητες διαδικασίες από το ΑΣΕΠ χωρίς εξαίρεση, άρα και τα παιδιά μου δεν θα αδικηθούν, αν αποφασίσουν να εργασθούν στο Δημόσιο.   

Επίσης, όλοι οι βουλευτές αποφάσισαν να δωρίσουν τη μισή αποζημίωσή τους επί 2 χρόνια στο Δημόσιο. Ένας οδηγός που παραβίασε το κόκκινο φανάρι πήγε κατ’ ευθείαν σηκωτός στο αυτόφωρο και πλήρωσε € 1.000, για να μην μπει φυλακή, ενώ ένας μεθυσμένος οδηγός πέρασε 2 μερόνυχτα στο κρατητήριο. Γι’ αυτό δεν βλέπεις παραβάσεις του ΚΟΚ. Έναν άλλο που πάρκαρε μπροστά σε ράμπα για ΑΜΕΑ του πήραν το αυτοκίνητο με τις πινακίδες επί 2 μήνες χωρίς ενστάσεις και αηδίες. Τα τελευταία ανασφάλιστα αυτοκίνητα καταστράφηκαν στη Μαγουλέζα, αφού οι ιδιοκτήτες τους επέμεναν παρά τις προειδοποιήσεις να τα οδηγούν χωρίς ασφάλιση. Εφαρμόζεται πια το αυτόφωρο και στα κακουργήματα και, έτσι, η Δικαιοσύνη απονέμεται αμέσως για τα πιο αποκρουστικά εγκλήματα, όπως είναι η κατάχρηση των χρημάτων των φορολογουμένων. Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου έβαλε με το ζόρι 5 φοιτητές που είχαν μουτζουρώσει ένα κτήριο να το καθαρίσουν.

Ο πρωθυπουργός έπαυσε τον υπουργό Φλομπέρογλου επειδή αποκάλεσε βοθροκάναλα τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν τον έγλειφαν. Ο υπουργός Ασταθαράκης παραιτήθηκε μόλις αποκαλύφθηκε η λειψή δήλωσή του πόθεν έσχες. Τρεις εκβιαστές εφοριακοί πήγαν στο σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες. Άσε που η Αστυνομία συνέλαβε τρία τσογλάνια που έκαψαν τη σημαία τον περασμένο Νοέμβριο. Καθηγητής Πανεπιστημίου ζήτησε την άμεση καθαίρεση άλλου καθηγητή που ευνοούσε τους δικούς του στη βαθμολογία. Το άρθρο 86 του Συντάγματος καταργήθηκε.

- Ώπα, ώπα. Πού τα διάβασες όλ’ αυτά;
- Στην εφημερίδα.  
- Ποια εφημερίδα;
- Την ΠΑΝΑΛΗΘΕΙΑ.
- Μα δεν υπάρχει τέτοια εφημερίδα. Μήπως εννοείς ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ;
- Όχι. Κυκλοφορεί αύριο για πρώτη φορά, αλλά μου έδωσε προχθές ένα αντίτυπο ο κουνιάδος μου που δουλεύει στο τυπογραφείο.
- Και καλά τί σχέση έχουν όλα αυτά με την απόδειξή σου και τον ΦΠΑ;
- Αν δεν πληρώσεις ΦΠΑ, για να τον δώσω στο κράτος, και δεν πληρώσω  φόρο για τα 50 που θα μου δώσεις, πώς θα συνεχίσει το κράτος να κάνει  όλα αυτά τα ωραία που σου ανέφερα;
- Και πιστεύεις ότι όλα αυτά συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν  με το που θα μου κόψεις απόδειξη;
- Ναι, αρκεί να το κάνουν όλοι και ν’ αφήσουν τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να τιμωρεί σκληρά και παραδειγματικά όλα τα λαμόγια, όσα έχουν απομείνει.
- Μάλλον είσαι σαλταρισμένος. Για να γίνουν όλα αυτά θέλουμε 1000 χρόνια.
- Έστω. Ας αρχίσουμε τώρα.
- Εντάξει, πάρε τα 62 και παράτα με.
- Ευχαριστώ και να κόβεις και συ απόδειξη. Κάποτε ένας καθηγητής Λυκείου  μού είχε διηγηθεί την εξής  ιστορία: ένας τύπος ήθελε να στήσει στον κήπο του ένα ψηλό κυπαρίσσι, σαν αυτά που έβλεπε σε άλλους κήπους. Ο κηπουρός τού είπε ότι για να γίνει τόσο ψηλό το κυπαρίσσι θα περάσουν 50 χρόνια από το φύτεμα. Και τότε ο τύπος του είπε «Για να γίνει σε 50 χρόνια, κάποτε πρέπει να το φυτέψουμε. Ας το κάνουμε τώρα».  

Ξύπνησα με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο. Και μετά από λίγο διάβασα τούτο που μου έστειλε ένας φίλος http://www.pesotithes.gr/%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-49-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC/

και αμέσως ξαναδιάβασα το ψηφιακό σχέδιο του Δ. Ρηγόπουλου για την παρακολούθηση σε χρόνο dt των θέσεων των δημοσίων υπαλλήλων, των κενών, των υπεράριθμων κ.λπ. http://www.ribandsea.com/waves/2482-to-thema-den-einai-na-kaneis-kati-sosta-alla-na-kaneis-kati-sosto και κατσούφιασα. Σιγά μη ζητήσω ή κόψω απόδειξη για να ταΐζω τους τσογλανοχαραμοφάηδες κομματόσκυλους που δεν εννοούν να φυτέψουν ούτε ένα κυπαρίσσι.

Σώτος Ασταδιάλας.

Σχόλιο "Rib and Sea".

Σωστά Σωτήρη. Γιατί, όπως μου είπε προσφάτως ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου κ. Γιώργος Κοντογιώργης, το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι. Δεν μου το είπε έτσι ακριβώς, δηλαδή, αλλά σε λαϊκή μετάφραση αυτό ήθελε να πει : "Οι θεσμοί είναι πολύ σκληροί, πολύ άτεγκτοι και βαθειά ριζωμένοι για να μπορεί κανείς να τους αλλάξει αν δεν τους ανατρέψει!".

Αν λοιπόν αποφασίσουν αυτοί που κυβερνούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους αυτά που ζητούν να εφαρμόσουν οι πολίτες, τότε, ίσως, νοιώσεις κι' εσύ τύψεις επειδή δεν κόβεις απόδειξη...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.