Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Εγώ, ο ανθέλλην!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεββάτι.Σύνταγμα της Ελλάδος του 1975

«Άρθρο 11 - 1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα...».
Δια του λόγου το αληθές η ανωτέρω φωτογραφία, όπου... Έλληνες εικονίζονται συνερχόμενοι ησύχως, απαιτώντας [ουάου!]  από την... απαράδεκτη Ελλάδα του Καμμένου να δώσει άσυλο σε όλους τους εισβολείς συλλήβδην, αλλά και στέγη κ.λπ.
Η Όλγα δεν είχε να κάνει σχόλιο. Ούτε ο Φίλης, ούτε ο Κυρίτσης, ούτε ο Μπαλαούρας, ούτε ο Κουρουμπλής. Διότι αυτοί είναι αριστεροί και είναι συνηθισμένοι σε πορείες. Με το καπελάκι τους, με το νεράκι τους, το μαγουλάκι τους και το τροφαντό κωλαράκι τους από το καθισιό στον Δημόσιο Τομέα και το ξεκοκάλισμα της συνταξάρας. Ενώ οι μη αριστεροί είναι ως επί το πλείστον  συνηθισμένοι... να δουλεύουν και να πληρώνουν φόρους για να ταΐζουν τους, συνηθισμένους σε πορείες, αριστερούς.

Για τους «Παραιτηθείτε» είχαν να πουν οι εν λόγω αριστεροί [εδώ καγχάζομεν εκατοντάκις] ότι είναι εχθροί της χώρας. Δεν πήγα στη διαδήλωση. Πρώτον, διότι τίποτε δεν με συνδέει με την κ. Αλ Σαχλαμαραλέχ. Δεύτερον, διότι  σκέφτομαι «Αν παραιτηθούν, μετά τι; Όλοι τα ίδια σκατά είναι. Αδιέξοδο με αριστεροδέξιο πρόσημο». Τρίτον, έχω τον Τσίπρα ικανό να παραιτηθεί υπακούοντας στο σύνθημα των αντιπάλων του, όπως έκανε με το δημοψήφισμα που άκουσε τη φωνή της μειοψηφίας, οπότε η χώρα θα έμενε ακυβέρνητη χωρίς Κατρούγκαλο και  Καρανίκα. Δεν είναι καιροί για αστεία.

Σώτος  - εχθρός  της παρτίδας.

Υ.Γ. Ακόμη διερωτώμαι γιατί βάφτισαν τη συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» και όχι «Αγαμοιθύται».