Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γιατί η "προσυμφωνία" του ΣΥΡΙΖΑ κάνει την επανάσταση νομοτελειακά σίγουρη.

Της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου.

Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου.Επειδή δεν έχουμε ζήσει ως γενιά τί σημαίνει Επανάσταση (όπως εξ άλλου Ιστορικά καμία γενιά που έκανε Επανάσταση δεν την είχε ζήσει πριν) δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε άμεσα ότι την Επανάσταση δεν την κάνουν “ακραία αναρχικά/μποσελβικικά/κομμουνιστικά/ακροδεξιά/κ.ο.κ στοιχεία” ούτε βεβαίως εγκληματίες/εγκληματικά στοιχεία. Την Επανάσταση την κάνουν πάντα οι μη διαπλεκόμενοι Πολίτες των μεσαίων και εργατικών τάξεων οι οποίοι αφού έχουν δώσει άπειρα πολλές ευκαιρίες στην προϋπάρχουσα αρχή και τις εκφάνσεις της να αλλάξει, βλέπουν από παντού αδιέξοδο κοινωνικό, οικονομικό και φυσικό.

Την Επανάσταση την κάνουν πάντα οι άνθρωποι του μόχθου, οι επαγγελματίες, οι φοιτητές που δεν έχουν διέξοδο σε διαπλοκή, οι γυναίκες, είτε είναι εργαζόμενες είτε σύζυγοι-μητέρες είτε και τα δύο, όλοι δηλαδή αυτοί που κινούν, παράγουν, στηρίζουν και συντηρούν την οικονομία.

Δεν έχουμε βιώσει Επανάσταση και για αυτό προσπαθούμε να φανταστούμε πώς είναι προσομοιάζοντας την με τις έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιπαραθέσεις που έχουμε βιώσει. Όμως όσο σφοδρές και να ήταν αυτές καμία σχέση με Επανάσταση δεν είχαν για έναν απλό αλλά καθοριστικό λόγο : διότι δεν γύρευαν να αλλάξουν εκ βάθρων το οικονομικοπολιτικό σύστημα αλλά να διορθώσουν κακώς κείμενα εντός αυτού (από τις πιο ακροδεξιές τερατογενέσεις μέχρι τα μεγαλύτερα έπη κοινωνικών και πολιτικών αγώνων θα δούμε ότι όλα εμπίπτουν στην προσπάθεια διόρθωσης, όχι αντικατάστασης του υπάρχοντος συστήματος).

Η τωρινή λοιπόν προσυμφωνία του Τσίπρα με τους δανειστές, ειδεχθής, εξοργιστική και ανόητη όπως είναι, προσφέρει την νομοτελειακή πλέον ένταξη μας ως κοινωνία στον προθάλαμο της επόμενης μεγάλης Επανάστασης που θα καταγράψει η Ιστορία για τον εξής απλό λόγο : διότι μόλις μας απέδειξε ακράδαντα, και για τον πιο εθελοτυφλούντα Πολίτη ότι δεν έχει σημασία πόσο αριστερά ή δεξιά ή στο κέντρο κάθεται ένα κόμμα στα έδρανα της Βουλής, αλλά το ότι βρίσκεται καν εκεί είναι εγγύηση ότι δεν θα υπηρετήσει τον Λαό αλλά θα τον πουλήσει για ίδιον όφελος. Και αυτό ισχύει δυστυχώς και για όσους είναι τώρα μέσα στην Βουλή και για όσους ξεροσταλιάζουν από έξω περιμένοντας να μπουν μέσα.

Το ίδιο το σύστημα αποδεικνύει πλέον και στους τελευταίους που ήλπιζαν σε αυτό ότι για αυτούς έχει μόνο αδιέξοδα. Το σύστημα είναι πλέον τόσο παραμορφωμένο, χαλασμένο και διεφθαρμένο που θέση έχει μόνο για αυτούς που το παραμόρφωσαν, το χάλασαν και το διέφθειραν : όλους αυτούς που κυριολεκτικά “με ρόλεξ στα χέρια και γούνες στους ώμους” κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να υπερασπίσουν τον Φασισμό των Μνημονίων που τους τρέφει και που εγγυάται να παραμείνουν αυτά τα ρόλεξ στα χέρια τους και αυτές οι γούνες στους ώμους τους.

Η σημερινή ημέρα που έχει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να χαρακτηρίζει την ήδη υπάρχουσα εκ Ν.Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ κοινωνική κατάσταση με τώρα επί πλέον βάρη που δέχθηκε να επιβάλλει ως “βιώσιμη” ενώ την χαρακτήριζε (και σωστά) ως κοινωνικό θάνατο και Ανθρωπιστική καταστροφή μέχρι λίγους μήνες πριν, είναι το μάθημά σου συμΠολίτη ότι κανένας εκπρόσωπος σου δεν θα σε εκπροσωπήσει εάν δεν ξέρει ότι άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες θα του ακυρώσεις τις πράξεις του και θα τον κλείσεις φυλακή αν δεν επιλέξεις χειρότερη τιμωρία.

Και αυτήν την δυνατότητα δεν θα σου την δώσει ποτέ το υπάρχον σύστημα. Θα πρέπει αυτό το σύστημα να το ξηλώσεις όλο μπαμ και κάτω (ποτέ δεν μπορείς να το ξηλώσεις σιγά-σιγά) και θα πρέπει στην θέση του αμέσως να τοποθετήσεις το νέο σύστημα, που με βάση την πείρα σου από όλα τα προηγούμενα συστήματα (από Κομμουνισμό και Αναρχία μέχρι Καπιταλισμό και Νεοφιλελευθερισμό), θα είναι ατσαλωμένο και σχεδιασμένο να μην επιδέχεται διαφθορά και να μπορεί να διατηρεί την πολιτική δύναμη στα χέρια σου όχι μόνο κάθε τέσσερα (4) χρόνια αλλά καθημερινά.

Αυτό το σύστημα υπάρχει και θα το παρουσιάσουμε στις 25 Ιουλίου 2015 τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης.