Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Να μην πουληθεί το νερό σε ιδιώτες!

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ

Φαξ /Τηλ. Επικ.: 210-98 88 480, 6974 65 56 38 (κ. Μάνος Θεοδωρακόπουλος), Ξάνθης 87α ● 17341
remapikrodafnis.blogspot.com ,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  ΝΕΡΟΥ   : 22 Μαρτίου 2013
ΕΛΛΑΔΑ : ΤΡΙΗΜΕΡΟ  ΝΕΡΟΥ :  22, 23, 24 Μαρτίου 2013

Πρόταση – Κάλεσμα: Στόχος  Άμεσος (12ημέρου): ΝΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ  ΜΕ ΓΛΑΦΥΡΟ   ΤΡΟΠΟ  ΟΛΟΙ  ΟΣΟΙ  ΠΙΝΟΥΝ  ΝΕΡΑ Και Στόχος Χρονιάς:  ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΟΥΛΗΘΕΙ  ΤΟ  ΝΕΡΟ  ΣΕ  ΙΔΙΩΤΕΣ. Ναι, είναι εφικτό αυτό!

Η 22 Μαρτίου 2013 παγκόσμια ημέρα του Νερού να αποτελέσει:

1. Το ερέθισμα για την  έναρξη της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας  Κομμάτων, οργανώσεων (μαθητικών, φοιτητικών, επαγγελματικών, επιστημονικών, κοινωνικών), ξεκινώντας από τους αντιμνημονιακούς χώρους, με στόχο την ενημέρωση και την συμμετοχή στις δράσεις όσων  πίνουν νερό στη χώρα μας, για να γιορτάσουμε το τριήμερο αυτό στην Ελλάδα. Όπως το ελεύθερο νερό πάει παντού και ενώνει ό,τι  βρέχει, έτσι να μας ενώσει και εμάς!

2. Την έναρξη της ολόπλευρης ενημέρωσης του ελληνικού λαού, ώστε σε βάθος πρώτου τετραμήνου 2013 να έχει ενημερωθεί σε πλάτος και σε βάθος για το πώς μπορεί ο καθένας να εμποδίσει την πώληση των ελληνικών νερών σε ιδιώτες, και να μείνουν ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Δημόσια. Ναι, ο καθένας μπορεί να εμποδίσει αυτό το έγκλημα να συντελεσθεί.

Το 3ήμερο αυτό να επινοήσουμε δράσεις πρωτότυπες, ηχηρές, θεαματικές, πολύχρωμες, που θα τις προβάλλουμε μέσα από PRESS-CONFERENCE, Διαδικτυακά, με ντουντούκες στις γειτονιές Αθήνας, Θεσσαλονίκης, και σε όλες τις πόλεις κλπ.

Επειδή μας μένουν μόνο 12 ημέρες,ι για να γίνουν πράξη αυτά, προτείνουμε ως απαραίτητα:

α. Η πρόταση να αποσταλεί σε δυνατόν περισσότερα κόμματα, φορείς κ.α. με προθεσμία απάντησης για συμμετοχή αντιπροσωπείας τους τις 24 ώρες.

β. Η συμμετοχή θα αφορά τις εξής παραδοχές:

1. Θα συσταθεί άτυπο Συντονιστικό Συμβούλιο ΣΩΣ-Ε (λληνικά)  ΝΕΡΑ (ΣΩΣ Ε  ΝΕΡΑ) (Συ.Συ.ΣΩΣ-Ε ΝΕΡΑ) (Το σι σι ακούγεται ιταλικό αλλά τους αξίζει η σύνδεση αυτή μιας και  ψήφισαν τόσο ριζοσπαστικά).

2. Θα συνεδριάσει σε τακτή ημερομηνία π.χ. την Τετάρτη 13 Μαρτίου  σε χώρο μεγάλο αρκετά που θα μας παρασχεθεί δωρεάν, π.χ Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου, ή αλλού για να κλειδώσουν η συνεργασία, οι δράσεις, και οι τρόποι προβολής/οργάνωσής τους για το 3ήμερο.

Το ρέμα της Πικροδάφνης στην καρδιά της Αττικής. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΡΑΣΗΣ (μου το είπαν ένα ζευγαράκι δεκατετράχρονα παιδιά που πιάσαμε κουβέντα στο γεφυράκι της Ξάνθης, στο ρέμα Πικροδάφνης. Όταν τους έκφρασα την αγωνία μου για τα νερά, έγινε και δική τους).

Εμπλέκουμε για πρώτη ίσως φορά σε μαζικότατη διαμαρτυρία τα Ι.Χ. Επίσης όλα τα τροχοφόρα ταξί, φορτηγά, τρακτέρ, δίτροχα, ποδήλατα, κ.α., κορνάροντας και με αυτοσχέδιες σημαίες για τα νερά και την μη ιδιωτικόποιηση.

Διαδηλώνουμε επί ώρες περιφερόμενοι σε ένα κονβόϊ που θα ξεκινήσει από την άνοδο της Λεωφόρου Συγγρού και θα κάνει ΚΥΚΛΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ έξω από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στα Ηλύσια και συνεχώς θα κινείται κατευθυνόμενο αργά προς τα Γαλάτσι που είναι τα άλλα γραφεία (Διοίκηση) της ΕΥΔΑΠ. Άλλες δράσεις θα προταθούν, να σκεφθούμε όλοι και  για εκδηλώσεις όλη την ημέρα στην Αθήνα.