Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ανοιχτή επιστολή από τον Σ.Ε.Μ.ΕΞ.

Από τον ΣΕΜΕΞ (Πανελλήνιο Σωματείο Τεχνικών Μηχανών Θαλάσσης Μικρών Σκαφών) έλαβα σήμερα την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή. Φαίνεται πως, εμμέσως πλην σαφώς, το δ.σ. του ΣΕΜΕΞ συμφωνεί με όσα σχολίασα πριν από μερικές ημέρες για την επιλογή του ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ να "συστήσει" στα μέλη του να λάβουν μέρος στην έκθεση "NATEX '13". http://www.ribandsea.com/announcements/915--natex.html Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η φράση : "...σας περιμένουμε όλους, όχι μόνο τους συναδέλφους του ΣΕΜΕΞ, να λάβετε μέρος σε μια εκδήλωση όπου τα έξοδα θα είναι ισότιμα μοιρασμένα, χωρίς προσωπικές προβολές, προσωπικά συμφέροντα και αντιπαραθέσεις". Για ποιον χτυπάει, άραγε, η κουδούνα; Smile

Ιωσήφ Παπαδόπουλος


Συνάδελφοι,

Είναι σε όλους γνωστό το σωματείο Σ.Ε.Μ.ΕΞ. και οι προσπάθειες σε αυτά τα 16 χρόνια δραστηριότητάς του, με πόση συνέπεια αγωνίζεται για την επίλυση των κλαδικών προβλημάτων και την κατοχύρωση του επαγγέλματός μας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας (δημιουργία εκπαιδευτικών διαδρομών του επαγγέλματός μας, κωδικοί δραστηριότητας, άδειες λειτουργίας, επαγγελματικό περίγραμμα κ.λπ.).

Δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Στα αναρίθμητα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά και ειδικότερα οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι κατασκευαστικές και οι εισαγωγικές εταιρείες, έρχεται να προστεθεί και η αρνητική ψυχολογία του καταναλωτή.

Εμείς από τη μεριά μας δεν μένουμε άπραγοι. Προσδοκώντας να βγουν αλώβητες οι επιχειρήσεις του κλάδου μας κατορθώσαμε και τον εντάξαμε στο ευεργετικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Μία ακόμα ενέργειά μας, αφορά την έκθεση που διοργανώνουμε. Παράτολμο στις μέρες μας, μα αναγκαίο. "Θαλασσινή Ελλάδα" την ονομάσαμε για να θυμίσουμε και πάλι ότι οι Έλληνες ήταν στενά συνδεδεμένοι με τη θάλασσα όπου ταξίδευαν, δούλευαν, εμπορεύονταν και διασκέδαζαν.

Έτσι, λοιπόν, από τις 25-28 Απριλίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, σας περιμένουμε όλους, όχι μόνο τους συναδέλφους του Σ.Ε.Μ.ΕΞ., να λάβετε μέρος σε μια εκδήλωση όπου τα έξοδα θα είναι ισότιμα μοιρασμένα, χωρίς προσωπικές προβολές, προσωπικά συμφέροντα και αντιπαραθέσεις. Σκοπός μας μέσα από αυτή την εκδήλωση είναι να συσπειρωθεί ο κλάδος μας, γιατί όπως όλοι καλά γνωρίζουμε "Η ισχύς είναι εν τη ενώσει".

Θα υπάρχει ένα συμβολικό εισιτήριο των 2 ευρώ το οποίο θα προορίζεται για το κοινωφελές ίδρυμα "ΕΛΠΙΔΑ" (για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο). Στην είσοδο της έκθεσης θα έχετε όλοι την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τα νέα καινοτόμα προϊόντα των κατασκευαστών και των εισαγωγέων. Ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι η σωστή προώθηση και η ανάπτυξη. Γι' αυτό άλλωστε ζητήσαμε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας να θέσει υπό την αιγίδα του την έκθεσή μας.

Θα αποδείξουμε στον κόσμο της θάλασσας, με τη μαζική παρουσία και τη συμμετοχή μας σε αυτή την έκθεση, ότι μέχρι στιγμής υπάρχουμε σαν επιχειρήσεις και επιβιώνουμε. Θα θυμίσουμε στον επισκέπτη ότι εδώ είμαστε και με χαμόγελο και αισιοδοξία θα τον εξυπηρετήσουμε. Θα ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματά μας και θα δούμε με άλλο μάτι τη "Θαλασσινή Ελλάδα".

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Μ.ΕΞ.